Bršljanom protiv celulita

Celulit doživljavamo kao estetski problem, međutim puno bi nas više trebala zabrinjavati činjenica da je celulit poremećaj cirkulacije i posljedica pogrešne ishrane. To je odgovor tijela na okolnosti u kojima se nalazi. To drugim riječima znači da trebate hranu koja je bogata biljnim vlaknima, antioksidansima te vitaminima A, C, E. Trebate prirodnu ishranu, hodanje barem 30 min na dan i tjedno barem jednu dužu šetnju u prirodi. Saunom i turskom kupelji možete također doprinijeti reaktivaciji kožne cirkulacije.

bršljan

Kupka sa bršljanom

  • 2 šake svježih bršljana
  • 1 kg krupne morske soli

Listove stavite u 5 litara prokuhane vode i pustite da vrije još pola sata. Procijedite i izlijte u kadu napunjenu toplom vodom (38 C). Dodajte sol i namačite se barem 30 minuta. Ovu kuru si priuštite barem 1 tjedno.

Bršljan je također prirodan lijek za ovakvu vrstu poremećaja. Glavna mu je kvaliteta uklanjanje viška vode i nakupina masnoće. Stimulira mikrocirkulaciju, rastvara masnoće i sprečava nakupljanje novih. Evo recepta za kupku koju si priredite barem 1 tjedno.

Tokom radnog tjedna, svaki dan mažite celulitna mjesta otopinom od bršljana. Priprema je vrlo jednostavna i najdjelotvornije je da mažete poslije tuširanja kada ste već toplom vodom potaknuli cirkulaciju.

Otopina za mazanje

  • 50 g svježih listova
  • 1 l vode

Svježe nabrane listove bršljana sitno narežemo, stavimo ih u staklenu bocu i dodamo jednu litru hladne vode, te pustimo da stoji 24 sata i nakon toga procijedimo. Nakon svakog tuširanja ovom vodom natopiti mjesta zahvaćena celulitom.

Poduzmite kuru sa bršljanom, kojeg možete lako nabrati tokom šetnji kroz prirodu. Priuštite sebi kupku od bršljana i mažite celulitna mjesta otopinom bršljana. Mislim da ne bi trebali kupovati razne anticelulitne kreme, ulja...To je čisto bacanje novaca, a uostalom da li ste sigurni što sve sadrže te kreme i što ustvari unosite u organizam. Kreme su sigurno na neki način konzervirane i koža vam upija sve te popratne, nepotrebne, a moguće i štetne sastojke. Prirodna rješenja su uvijek najsigurnija i najdjelotvornija i najviše im vjerujemo. Osim toga, obično su takva rješenja besplatna.

02.03.2017.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)hvala :)

Kiki, možete napraviti macerat od lišća bršljana (lišće je potrebno usitniti), pa umasiravati to ulje svaku večer. Ja radim anticelulitno ulje na isti način, samo s još nekim sastojcima koji djeluju protiv celulita. Na "gazdarici" je recept. Pozdrav!

unaprijed hvala

molim vas jel mi možete napisat kako napraviti obloge ili ulje od bršljana za celulit

Drage moje sam napravila kremu od bršljana i trenutno je koristim upravo protiv celeulita.Uzela sam svinjsku mast i oprala ju pod vodom da se ispere sol nakon toga blago sam zagrijala mast i u nju stavila bršljanovo lišće.Ostavila sam 24h da odstoji i svako malo sam gnječila bršljan da pusti što više soka.Sutra to sve procijediti i zagrijati mast ponovno i dodati vosak radi zgušnjavanja.Krema je super a mast se puno bolje upija u kožu od ulja.

Malo ću istražiti po knjigama o bilju i po internetu kakvim se sve postupcima dobivaju ulja za vanjsku primjenu. Možda ne bi bio problem napraviti ulje od bršljana, npr. maceriranjem.... S.

Pogledala sam to ulje od bršljana na navedenom sajtu, ali nisam našla nikakvu informaciju o sastavu i postupku dobivanja. Možda je sve OK, ali to uvijek volim znati.

Nemam, nažalost, recept za ulje od bršljana, pronašla sam ulje na internetu danas www.gen.hr. Trenutno je po sniženoj cijeni. Proučite stranicu malo, proizvodi su im od ljekovitog bilja. Inače sam koristila anticelulitno ulje iz DM-a, i imam osobu koja mi radi anticelulitne masaže, samo trenutno imam pauzu koja se malo i otegla. I ja se nadam da će mi prehrana jedina pomoći, polako mi se popravlja zdravlje, ne može sve odjednom na bolje. Pozdrav S.

Hvala na komentaru, ne znam ništa o ulju od bršljana. Rado bi saznala kako to pripremate. Pošaljite mi mail na info@gazdarica.com. Rado ću to objaviti, to mi zvuči dobro. Znam da je kura s bršljanom najdjelotvornija što se tiče vanjskog tretiranja celulita. Od vanjskog tretmana ne možete puno ni očekivati, s obzirom da je celulit poremećaj metabolizma koji treba rješavati iznutra. Sve anticelulitne kreme su čista laž i "utovar" kozmetičke industrije. Prehrana i način života imaju glavnu ulogu u liječenju. U drugom komentaru ste spomenuli LCHF dijetu. Mislim da je to najbolje što ste mogli izabrati. Budite uporni jer liječenje metabolizma traje dugo, ali su rezultati istinski. Putevi su individualni i vjerujem da ćete pronaći svoj.

Htjela sam samo pitati, što se bršljana tiče, je li učinkovito i ulje? Koliko je važna i anticelulitna masaža tim uljem? Borim se s celulitom, čak sam ga se skoro i riješila, no, vratio se. Znam također žene koje se bore s celulitom: hodanjem, vježbanjem i anticelulitnim masažama, ali bezuspješno. Kako njima pomoći? Ipak, svakodnevno utrošiti dva i više sata na svoj celulit, možda nema smisla, nadaš se, košta te, a kad ono, nema koristi. Koji je Vaš prijedlog?

Poštovana, prvi put komentiram ovdje, ali nisam prvi put na Vašem blogu. Po vašim sam receptima izradila nekoliko krema, fantastično si mi ispale. Trenutno je u izradi i losion za sunčanje, no taj sam recept prije dva mjeseca pročitala na jednom forumu, tako da mi mi stoji na suncu već kojih mjesec dana, crn je ko noć.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/7