Melem za vene

melem za vene

 

 

Nakon izrade tinkture i ekstrakta od kestena, procijedite ih i čuvajte na tamnom i hladnom mjestu. Ekstrakt možete uzimati pola čajne žličice ujutro i navečer, s tekućinom.

Vidi recepte:

Tinktura za kapilare i vene

Alkoholna iscrpina (ekstrakt) za kapilare i vene

 

Sastojci:

  • 5 žličica lanolina
  • 2 žličice ekstrakta kestena
  • 2 žličice tinkture od kestena
  • 3 žličice macerata kantariona ili nevena
  • 2 g pčelinjeg voska

Priprema:

U usku visoku posudicu stavite lanolin. Dodavajte ekstrakt pa tinkturu postepeno, po pola žličice i miješajte drškom kuhače tako dugo dok se ne povežu sastojci. Povezivanje sastojaka ide polako, treba strpljenja kod miješanja. Otopite vosak u maceratu na vrlo niskoj temperaturi, dodajte smjesu lanolina i tinkture. Zagrijavajte i miješajte dok se sastojci ne povežu. Ja sam koristila mali mikser za kapućino. Melem ulijte u posudicu, pričekajte da se ohladi i zatvorite.

melem za vene

Koristite melem jedanput dnevno. Nanesite ga u tankom sloju i lagano umasirajte   pokretima u smjeru srca.

 

Melem čuvajte na sobnoj temperaturi.

18.06.2019.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/20