Varivo od poriluka i ječma

Kombinacija ječma i poriluka je poznata kombinacija. Varivo je odlično i često ga ubacim u jelovnik. Kada mi ostane onaj bijeli, sapunasti dio špeka, to onda bude idealna prilika za ovo jelo.

varivo poriluk ječam

Sastojci

  • 3 stabljike poriluka
  • čaša ječma
  • 3 mrkve
  • špek
  • tucana ljuta paprika
  • sol i papar

Prije kuhanja namočite ječam. Bilo bi najbolje namočiti preko noći.

Komadić sapunastog špeka izrežite što sitnije. Meni ne smetaju krupniji komadi, ali uvijek se nađu oni koji bi mogli prigovarati. Špek popržite i dodajte mu ječam. Zatim dodajte naribanu mrkvu i izrezani poriluk. Dodajte tucanu papriku. papar, sol i dolijte vode koliko vam treba. Kuhajte barem pola sata dok ječam nije gotov.

Nedavno sam u ovom varivu koristila špek crne svinje, Oduševilo me. Varivo je bilo prefino!

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 4.62 (8 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/0