Vanilin kiflice

Vanilin kiflice su jednostavna slastica za sve prigode i prilike. Najčešće se zaželim baš ovakvih jednostavnih kolača. To su najukusniji keksi i uvijek brzo nestanu. Božić ne mogu ni zamisliti bez ovog jednostavnog kolača.

kiflice

Sastojci

  • 7 dkg šećera
  • 25 dkg oštrog brašna
  • 10 dkg mljevenih oraha (ili badema)
  • na vrh noža soli
  • 1 jaje
  • 20 dkg maslaca
  • 3 vanilin šećera

Na radnu ploču dodajte brašno, malo soli, šećer,orahe, maslac i jaje. Maslac narežite na listiće da se lakše mijesi. Izradite tijesto. Najčešće radim duplu mjeru ovih keksa. Slobodno možete koristiti mast umjesto maslaca. Maslac je ukusniji, ali je naravno mast puno jeftinija. Margarin mi nikad nije opcija, jer je apsolutno nezdrav. Tijesto podijelite na manje dijelove i režete komade od kojih izvaljate kiflice. Kalupićima možete također rezati razne oblike. Ovakve trenutke najviše vole djeca. Kekse poslažete na masni papir i pečete na 180 C dok ne porumene (oko 10-ak minuta). Stalno morate paziti na pećnicu.

Kada izvadite kekse van, pustite ih da se malo ohlade i tek onda posipavate šećerom u prahu.

Često sam mijenjala omjer oraha i brašna i te količine možete slobodno mijenjati ovisno o ukusu. Bitno je da uspijete napraviti kompaktnu smjesu koju ćete oblikovati u kiflice.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/6