Teletina s graškom

Teleći paprikaš je fino, kvalitetno jelo, a uz mladi grašak je savršeno. U proljeće, u doba mladog graška, često radim ovakav ručak. Uz pire krumpir i zelenu salatu je sasvim zaokruženo i savršeno ukusno. Teletina je mekano meso i zato je taj paprikaš posebno ukusan. Ovaj paprikaš radim na slijedeći način.

teleći paprikaš

Sastojci

  • 700 g teletine (najbolje od vrata ili plećke)
  • 2 luka
  • 200 g mladog graška
  • pola konzerve pelata
  • 2 žlice brašna
  • sol, papar
  • 1 žličica slatke paprike
  • malo bijelog vina i temeljca za podlijevanje

Meso narezati na trakice ili kockice. Posoliti ga, popapriti i uvaljati u brašno.

 

Propržiti meso 10-ak minuta nakon čega meso izvaditi.

 

Na istom ulju izdinstati sitno sjeckanu luk dok ne postane staklast. Dodati isjeckane pelate i dinstati još 10-ak minuta.

 

Vratiti meso u posudu i dodati grašak, sol, papar, slatku papriku. Sve podliti vinom i juhom i dinstati oko sat vremena na laganoj vatri, povremeno miješajući. 

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/9