Talijanski kolačići od smokava

Sastojci

  • glatko brašno - 1 šalica
  • oštro brašno - 1 šalica
  • šećer - 1 šalica
  • ulje 1/2 šalice
  • mlijeko - 1/3 šalice
  • 1 čajna žličica sode bikarbone
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice klinčića u prahu
  • nasjeclane svježe smokve - 1 šalica
  • sjeclani bademi - 1/2 šalice
Talijanski kolačići od smokava

Izmiksajte kremu od ulja i šećera i dodajte mlijeko. Izmiješajte brašno sa soli, praškom za pecivo i sodom bikarbonom i tu smjesu dodajte mokroj smjesi. Na kraju dodajte nasjeckane bademe i smokve. Žlicom nanesite kolačiće na papir za pečenje. Ostavite dovoljno mjesta za širenje. Pecite na 175 stupnjeva 25 minuta. Ova mjera daje 24 kolačića koji su nestali u istom danu, tako da ne mogu govoriti o trajnosti ovih keksića.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Radim ih često i odlični su. Smokve stavim u zamrzivač, pa keksiće radim i van sezone smokava. Napravite odmah duplu dozu jer se jedna odmah pojede.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/1