Štrudla od jagoda

Sastojci

  • tekući jogurt - 600ml
  • jaja - 3 kom
  • šećer - 2 čaše
  • vanilin šećer - 2 paketića
  • ulje - 1,5 čaša
  • griz - 1,5 čaša
  • prašak za pecivo - 1 paketić
  • kore za štrudlu
  • jagode - 700g
  • cimet

Jaja i šećere umutite mikserom.
U tu smjesu rukom umiješajte jogurte, ulje i na kraju griz i prašak za pec. Smjesu ostavite u hladnjaku 1 h.  Jagode operite i narežite na četvrtine ili polovine. Malo ih pospite sa šećerom i cimetom. Nakon 1 h izvadite smjesu iz hladnjaka. Prvu koru premažite smjesom, na nju položite drugu koru pa i nju premažite smjesom i pospite jagodama. Na sve to stavite treću koru koju također obradite kao i drugu koru. Sve skupa labavo zarolajte. Dobit ćete 3 štrudle koje malo premažite uljem. Pecite na 190 oko 25 minuta.
 

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/1