Punjena pljeskavica
Dodajte mljeveno meso, mrvice, 1 jaje, nasjeckani luk i sve začine. Dobro izmiješajte smjesu, ali ne previše, jer miješanjem smjesa postaje tvrđa. Trebate postići da se svi sastojci homogeniziraju. Naribajte gaudu i dodajte 2 žlice senfa i malo naribanih kiselih krastavčića. Sve skupa izmiješajte. Punjenu pljeskavicu radite tako da najprije napravite dno pljeskavice, dodate nadjev na sredinu i poklopite sa drugim dijelom mesa. Sve skupa oblikujete rukama tako da dobije lijepi oblik pljeskavice. Pečete u gril tavi, po 5 - 6 minuta sa svake strane. Obavezno poslužite uz luk, kajmak i ajvar. Kajmak mi je najvažniji dodatak ovom jelu i nevjerojatno dobro ide uz ovu pljeskavicu. Pazite, pljeskavica mora biti još vruća kad se stavlja kajmak. Sve se brzo radi i brzo pojede. Miris punjene pljeskavice i kajmak koji se topi na njoj je san snova od ručka...
Sastojci
smjesa mesa
- 50 dkg mljevenog mesa (svinjetine ili miješano)
- 1 jaja
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 crveni luk
- malo soli, mljevene paprike, papra
nadjev
- 15 dkg naribane gaude
- 2 žlice senfa
- 2 - 3 ribana kisela krastavčića
Piše: Sunčica P.
Ocijenite ovo:
prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)
-
recepti-izabela
Ljetna je sezona i zašto se odreći sarme...Lišće vinove loze je odličan i maštovit izbor.
06.08.2012.