Poriluk palačinke

Sastojci

  • slane palačinke - 12 komada
  • mljeveno meso - 0,5kg
  • luk - 1 glavica
  • porluki - 3-4 stabljike
  • ribani sir
  • vrhnje za kuhanje - 2,5 dcl
  • sol, papar, bosiljak

Imajte u pripremi 12 slanih palačinki. Najprije prodinstate meso na luku. Dodate začine po ukusu (sol, papr, bosiljak). Poriluk nasjeckan na kolutiće kratko blanširate (5 min kuhate u uzavreloj vodi).

Slažete u tepsiju ovim redom:

  • 3 palačinke za dno
  • red mesa
  • red poriluka
  • pospete naribanim sirom i zalijete vrhnjem
  • pokrijete s 3 palačinke
  • red mesa
  • red poriluka
  • pospete naribanim sirom i zalijete vrhnjem
  • pokrijete s 3 palačinke
  • pospete naribanim sirom i zalijete vrhnjem

 

Umjesto palačinki za ovo jelo možete koristiti kore za lazanje. Gotove kore će ipak ubrzati i pojednostaviti pripremu ovog jela.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/8