Ponoćna punjena paprika iz pećnice

Navečer mi je lakše kuhati, čak mi je i gušt. Drugi dan sam totalno free kada dođem s posla. Tako je nastala i ova punjena paprika iz pećnice. Punjena je povrćem: kelj, poriluk, luk, batat, krumpir, ljutika, češnjak te mljevenim mesom i pečenim kranjskim kobasicama u domaćem umaku od rajčica.

punjena paprika iz pećnice

Sastojci

  • 10-ak paprika
  • 300 g mljevenog mesa
  • 2 kranjske kobasice
  • 1 luk
  • 1 poriluk
  • 1/2 glavice kelja
  • 1 veći krumpir i 1 batat
  • malo ljutike i češnjaka
  • 7 dl domaće rajčice
  • začini: sol, papar, kajenski papar, slatka mljevena paprika, kurkuma

punjena paprika iz pećnice

Priprema

  • Nasjeckati na kockice batat i krumpir i staviti kuhati.
  •  
  • Narezati kranjsku kobasicu na kockice i ispeći je na malo ulja. Maknuti sa strane u neku posudu.
  •  
  • Na istom ulju izdinstati luk, poriluk, kelj, malo ljutike i češnjak.
  •  
  • Kada je batat i krumpir gotov, ubaciti ih u povrće i sve zajedno začiniti sa soli, paprom, kajeskim paprom, kurkumom. Smjesu od povrća sam par puta usitnio štapnim mikserom (zbog klinaca, da im u oči ne upada taj kelj :)). U smjesu sam dodao kobasice i sve maknuo sa strane u posudu.
  •  
  • Na istoj tavi (kod mene je to bio wok) izdinstati mljeveno meso. Začiniti ga sa solju i paprom Dodatno sam stavio malo senfa i crvene slatke mljevene paprike. Mljeveno meso sam dodao prethodnoj smjesi.
  •  
  • Paprikama sam odrezao vrhove, očistio ih iznutra i punio smjesom.
  •  
  • U domaću rajčicu sam dodao: sol, papar, malo šećera, malo majčine dušice i razrijedio s malo vode. Punjene paprike sam stavio u posudu za pečenje koju sam napunio napravljenim umakom od rajčica.
  •  
  • Vatrostalnu posudu stavio sam u pećnicu na 180 °C i pekao dok paprika nije gotova. Kapice sam negdje na pola pečenja maknuo da ne izgore.

punjena paprika iz pećnice

Piše: Božidar Drčić



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/1