Police s divljim lukom

police s divljim lukom

Sastojci

  • listovi i cvjetovi divljeg luka
  • mladi krumpir prerezan po pola
  • šnite slanine
  • sol, papar
  • eventualno vrhnje

U proljeće kreće sezona mladog krumpira. Što ćete bolje za večeru od krumpira na pole i divljeg luka. Krumpir s korom dobro operite i narežite na pola i pecite u pećnici oko pola sata. Onoliko koliko imate polovica krumpira, toliko narežite šnita slanine. Slaninu režite na malo veće šnite, jer će se ona prilikom pečenja skupiti. Slaninu dodajte pred kraj pečenja krumpira i zapečete je samo malo da postane hrskava. U oprani i narezani divlji luk samo stavite malo soli i maslinovog ulja i to je to! Mrak od večere!

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/0