Narancini

Sastojci

  • kora od 1 kg naranči i limuna (po mogućnosti iz organskog uzgoja)
  • 1 do 2 čaše šećera
  • vanilin
arancini

Prvi način:

Obično danima sakupljam kore od naranče i zato mi paše ovaj način. Kako mi obitelj jede naranče, ja sakupljam kore i režem na trake. Držim korice u vodi i tu vodu mijenjam otprilike 2 puta na dan.  Desi se da po tjedan dana sakupljam kore dok ne napravim narancine. Bitno je da korice leže u vodi barem tri dana. Na kraju zakuham korice potopljene u minimalnoj količini vode (da su potopljene) i otopim šećer. Kuhate 15-ak minuta da voda što više ispari. Korice ocijedite i uvaljate u šećer na masnom papiru. Sušite korice (oko 2 dana) i spremite u staklenke. Zdrava i savršena poslastica.

 

Drugi način:

Naranče i limune operite i ogulite.  Koricu narežite na trakice i stavite u plitku zdjelu. Zdjelu napunite vodom tako da su korice potopljene. Pustite da prokuha i kuhajte barem 3 minute. Iscijedite i ponovite postupak još dva puta. Dakle, opisani postupak radite ukupno 3 puta. Na kraju u istoj zdjeli zakuhate šećer u vodi i ponovo stavite korice. Kuhate sve skupa dok korice ne omekšaju (barem 45 minuta). Vadite ih van i direktno uvaljate u vanilin ili kristalni šećer. Ostavite ih da se suše. Grickalica kojoj ne možete odoljeti.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 4.75 (4 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/0