Najbrža torta

Ovo je sigurno najbrža i najjednostavnija torta za koju znam. Fina, sočna i ukusna voćna torta, uz najminimalniji mogući trud. Kada trebate brzinski desert ili naprosto ne volite komplicirati, ovo je idealno.

torta


Sastojci

 • 3 gotove biskvitne kore
 • 250 g marscapone
 • 1 kg voća ( banane, jagode, oguljene breskve...)
 • 500 ml slatkog vrhnja
 • 2 žlice šećera
 • mlijeko za biskvit ili sok od naranče

Na slici je verzija s jagodama, ali je jednako ukusno s bananama ili breskvama (oguljenim). Također, možete koristiti tamni ili svijetli kupljeni biskvit, po ukusu. Pri tome pazim da budu bez konzervansa.

 

 1. Najprije politi biskvit s mlijekom ili sokom od naranče.
 2. Istući vrhnje sa šećerom.
 3. Umiješati marscapone u šlag.
 4. Voće izrezati na manje komade i utisnuti na biskvitnu koru. Voće premazati trećinom kreme.
 5. Točku 4 ponoviti za još dvije kore.
 6. Cijelu tortu premazati ostatkom kreme i posuti struganom tamnomčokoladom.
 7. Ohladiti 2 sata prije jela.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)stavim šećer u slatko vrhnje i istučem šlag. Umiješam marscapone u šlag itd...

Pozdrav,pocetnik sam sa pravljenjem torti,pa imam jedno pitanje...dali odmah stavite secer u slatko vrhnje ili ga prvo izradite pa onda dodajete secer i kad se secer izradi onda mascarpone?

marscapone daje fini okus kremi i zgušnjava je. Marscapone je skoro glavni sastjak. Bez njega to više ni bi bila ta torta.

Da li moze bez marscapona?

U Metro-u. Imaju neku njemačku marku i piše na pakirnju da je bez bilo kakvih konzervansa. Barem se mogu tiješiti da je to istina. Koštaju oko 9 kn (3 kore). U vruće dane kad vam se neda peći biskvit, stvarno su spas!

a gdje kupujete te biskvite bez konzervansa? hvala.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/0