Leća varivo

leća varivo

Leću ostavite u vodi preko noći. Operete je, stavite kuhati. Kad zakuha, bacite tu prvu vodu (isto kao i grah). Blago ispržite luk, slaninu i češnjak. Dodajte kockice celera, žlicu koncentrata rajčice i na sve to dodati leću. Preliti vodom i pričekati da zakipi. Dodati tjesteninu i pričekati da se skuha. Dodati začine i poslužiti sa nasjeckanim peršinom i ribanom gaudom. Odlično osvježenje u jelovniku.

Sastojci

  • 300 g leće
  • 100 g slanine
  • 1 luk
  • 1 cijeli češnjak
  • malo korijena od celera
  • tjestenina, pužići
  • naribana gauda, sol, papar
  • 1 žlica koncentrata rajčice

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/1