Izbor blendera

Dobar blender je najvažniji uređaj i pripremi sirove hrane. Omogućava pripremu mnogih namirnica koje inače ne biste imali načina konzumirati. Nema načina da na primjer konzumirate sjemenke lana, koštice nara, grožđa ili tvrdu mahunu rogača. Jedini je način da takve namirnice stavite u blender. Koštice nara ili grožđa su izuzetno ljekovite, baš kao i mnoge druge sjemenke, a blender vam omogućava da ih konzumirate. Također je vrlo teško jesti sirovu blitvu, kelj, kupus..., a da ne govorim o biljkama kao što je trputac, kopriva. S blenderom to postaje moguće i ta činjenica baca novo svjetlo na konzumaciju sirove hrane.

 

izbor blendera

Standardni blenderi, cjenovnog razreda do 1000 kn su uglavnom blenderi manje snage i po meni su namijenjeni za mekano voće tipa jabuke, banane....Njihova svrha je više miješanje nego blendanje. Ako imate ozbiljnije namjere u pripremi sirove hrane, onda je bolje da ovaj razred uređaja odmah preskočite. Čim budete htjeli blendati zeleno, žilavije povrće, tu ćete već skratiti vijek trajanja takvog uređaja. Za takve uređaje, vlaknasta struktura zelenih listova je prava muka. Neću ni pokušavati opisati kakvo je stanje sa sjemenkama. Dakle, preskočite takve uređaje jer ćete uzalud potrošiti novce. Ako i nemate novce za skuplji i bolji uređaj, bolja je odluka ništa, odnosno dok ne skupite za nešto ozbiljnije.

 

U cjenovnom razredu od 2000  kn nalazi se blender Omniblend V. Daje odlične rezultate kako u blendanju svega što mu se ubaci tako i u trajnosti samog uređaja. Odličan omjer funkcionalnosti i cijene. U tu kategoriju se smjestilo mnoštvo blendera i mnoštvo proizvođača, trenutačno je u RH Omniblend predstavnik te kategorije. Možete ga naručiti iz vana, a uvoznik za Hrvatsku je Vervita d.o.o. To znači da ćete imati servis uređaja i jednostavnu zamjenu potrošnih dijelova.

 

U cjenovnom razredu oko 5000 kn  nalaze se dvije marke: Blendtec i Vitamix. Oba blendera proždiru sve što se unutra stavi. Kod većine ljudi, malo bolji dojam ostavlja Vitamix. Sličnih su karakteristika i mogućnosti i nećete pogriješiti ako se odlučite za bilo kojeg od njih.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Je li netko probao blendati mahune rogača i u koji blender?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/3