Gambian s blitvom

gambian

Ovo je moja verzija na ono što sam kušala po kineskim restoranima. Sviđa mi se to što u toj kuhinji koriste male količine mesa, tanko narezanog i ukusno pripremljenog. Sve ostalo se temelji na povrću i riži. To je vrlo zdrava filozofija. Međutim, nikad ne slijedim recepte i uvijek ono što probam prilagođavam svojoj kuhinji i namirnicama koje imam i koje mi rastu u vrtu. Preuzimam dobre ideje, ali nikad doslovno. Ovaj put je moj vrt prepun blitve. Bilo je puno kiše i blitva je okrupnila, a one bijele stabljike blitve postale su ogromne. Nitko od mojih baš nije lud za blitvom pa sam napravila ovu kombinaciju i opet im podvalila blitvu. Prošlo je odlično! Zeleno lišće sam napravila na juhu od blitve, a stabljike sam ukomponirala u junetinu gambian. ne živimo u zemlji gdje raste bambus, pa sam stabljike bambusa zamijenila stabljikama blitve. Treba jesti ono što tu raste, a ne inzistirati na egzotičnom bambusu.

Sastojci

Tijesto
  • 1 jaje
  • malo soli
  • brašno
  • mlijeko
Junetina
  • 350 g junetine
  • stabljike blitve
  • čili
  • soja sos

Najprije zamutite jaje, brašno, malo soli i mlijeka. Količine nikad ne mjerim. Jednostavno gustoća mora biti nešto gušća nego za palačinke. Ne smije biti pre gusto jer će tijesto biti predebelo. Više rjeđe nego gušće. Od junetine kupujem meso ramsteka ili lopatice. Da biste tanko narezali meso morate ga imati barem malo zaleđenog tako da ga možete rezati na mesoreznicu i tako dobiti tanke šnitice. Narezano meso posolite i popaprite i umočite u smjesu jaja i brašna. Stavljate ga peći na vruće ulje. Šnitice stavljate jednu po jednu i pržite. To je zaista brzo gotovo. Treba svega par minuta i meso vadite van iz ulja. Na istom ulju zapržite povrće koje imate. U ovom slučaju imala sam stabljike blitve izrezane poput bambusa. Dodate malo čilija u prahu i vratite zapečeno meso. Pustite da se okusi prožmu i zalijete soja sosom. Meso ima odličan okus, a stabljike blitve se tu savršeno uklapaju.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/6