Sladoled od jagoda

Sastojci

  • kiselo vrhnje (plavo) - 2 čaše
  • šećer - 1 čaša
  • sitno nasjeckane jagode - 1,5 čaše
  • šlag - 1 vrećica šlaga koji se radi s mlijekom

U zdjeli izmiksajte šećer i vrhnje. Jagode isjeckajte ili ih skašite sa vilicom. Možete koristiti i štapni mikser. Sladoled je zanimljiviji kada se vide komadići voća nego kada je sve ravnomjerno izmiksano. Dodajte jagode u smjesu. Izmiksajte vrećicu šlaga prema uputama  na vrećici. Sve skupa pomiješajte i stavite da se zaledi. Potrebno je barem pola dana da smjesa smrzne.

Ovakav sladoled možete pripremati na isti način od raznog voća kao što su marelice, trešnje, banane, breskve, dinje, smokve....U tom slučaju upotrijebite npr. 2 banane, 3 breskve, 3 - 4 marelice, 1,5 čašu malina, kupina i sličnog voća. Bitno je da ne stavljate previše voća, jer će sladoled biti vodenast i pun leda. U sjećanju mi je posebno ostao sladoled od dinje. Također možete probati sladoled od badema ili oraha. Bademe ili orahe nemojte mljeti, nego ih samo usitnite.

Maštovit dodatak ovakvom desertu je karamel kojeg isto tako možete jednostavno pripremiti.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 1.67 (3 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/1