Danski kolač

Jedno vrijeme sam svako jutro kupovala danski kolač u Ledo pekari, u pothodniku, prije posla. Danima mi ovakav doručak nije dosadio. Razlika je bila jedino što bih jedan dan uzela jedan kolač, a drugi dan po dva kolača. Svaki dan sam to mogla jesti. Ovaj kolač, koliko god bio jednostavan, zaslužuje svoje mjesto u posebnim receptima.

 

Ne znam zašto se zove danski, valjda je recept iz Danske. Nije ni bitno, bitno je da je to jedan jednostavan, efektan i savršeno ukusan obrokić. Primjer kako sasvim jednostavni recepti mogu biti savršeni. Tri su komponente ovog kolača: lisnato, puding od vanilije i marelice iz konzerve. Sve komponente jednostavno nabavite u trgovini i brzo, uz minimalan trud imate savršeni desert. Ne treba svaki dobar recept biti težak, kompliciran, sa sto caka i gomilom neopranog suđa i rekvizita.

Sastojci

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 1 puding od vanilije
  • 400 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 1 žlica maslaca
  • 1 veća konzerva marelica

Najprije skuhajte puding. U šalici zamiješajte prašak od pudinga, šećer i 6 žlica mlijeka. Žlice mlijeka izdvojite iz ukupne količine mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte dok se počne pariti. Polako umiješajte smjesu za puding. Kuhajte na blagoj vatri 2 - 3 minute i pustite da se malo prohladi. 

 

Razleđeno lisnato tijesto razvaljajte u kvadrat tako da možete izrezati 9 pločica. Znači, jedan komad lisnatog će biti za 3 x 3 komada kolača. Imat ćete 2 komada lisnatog u pakiranju pa ćete dobiti ukupno 18 danskih kolača. Nije da reklamiram, ali najviše cijenim Ledo lisnato tijesto.

 

Negdje u toku postupka, u puding dodajte žlicu maslaca i dobro promiješajte.

 

Marelice procijedite. Na svaki izrezani komad lisnatog složite žlicu pudinga i na to polovicu marelice. Stavite peći na masni papir 20 minuta na 200 °C. Najbolji su dok su topli. Uživajte!

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 3.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/16