Crna torta

Savršeno ukusna čokoladna torta, bez brašna, na bazi jaja oraha, maslaca i naravno nekog nerafiniranog šećera. Ova torta je svima ukusna, zadovoljava sve ukuse i nema nezdravih sastojaka. Poanta ovog recepta je jednostavnost. Od iste smjese se radi i biskvit i krema. Biskvit nastaje da se ista smjesa peče, a krema nastaje na način da se ta ista smjesa stavlja u hladnjak. To je tipičan moderni recept koji sve pojednostavljuje.

 

Ono što trebate paziti kod ove torte su jaja. Smjesa koja ide u hladnjak je sirova odnosno sadrži sirova jaja. Morate biti sigurni da su jaja ispravna i svježa. Jaja i jesu najzdravija kada se konzumiraju sirova. Mislim da je ova krema toliko ukusna upravo zato što sadrži sirova jaja. Jaja nabavljam konstantno kod istih ljudi i uvjerila sam se da se radi o svježim, domaćim jajima. Kada radite kolač s takvim jajima, sve bude nekako ukusnije. Od ove torta mi je ostala samo ova mala, zadnja šnitica koju sam uspjela slikati. Sve je prebrzo nestalo!

torta


Sastojci

  • 9 jaja
  • 15 dkg kvalitetne čokolade (vidi članak kako prepoznati kvalitetnu čokoladu)
  • 15 dkg oraha
  • 30 dkg nerafiniranog šećera
  • 1 maslac
  • 3 - 4 žlice kakaa
  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag

 

Žutanjke miksajte sa šećerom kako bi se zrna šećera što bolje otopila.

 

Mikserom izradite omekšani maslac.

 

Nježno otopite čokoladu i sameljite orahe.

 

Pomiješajte izrađeni maslac, žutanjke sa šećerom, rastopljenu čokoladu, kakao i mljevene orahe. 

 

Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i nježno ga dodajte u smjesu.

 

Smjesu podijelite u dva jednaka dijela. Prvi dio pecite u kalupu za tortu na 200 °C 15 - 20 minuta, ovisno o pećnici.

 

Na sasvim ohlađeni biskvit dodati drugu polovicu smjese te stavite u hladnjak preko noći.

 

Izmiksajte slatko vrhnje s malo vanilin šećera i premažite tortu prije posluživanja.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/2