Crepe Suzette

Sastojci

  • 4 palačinke
  • 200 ml svježeg soka od naranče
  • sok od pola svježeg limuna
  • 2 velike žlice šećera
  • 5 velikih žlica vode
  • 30 g maslaca sobne temperature
  • 3 velike žlice likera od naranče

 

Iscijedite naranče u veću tavu, dodajte šećer, maslac i zagrijavajte do ključanja. Spustite jednu palačinku na sirup, prokuhajte sa jedne strane a zarim je lagano prevrnite na drugu stranu. U tavi je preklopite na pola a zatim i na četvrtinu i prebacite na topao zagrijani tanjur. Isto uradite i sa ostalim palačinkama. Sirup koji je ostao u tavi, kuhajte dok se ne zgusne. Dodajte liker, zapalite šibicom i prelijte preko složenih palačinki. Francuzi najčešće koriste Grand Marnier kao liker.

Palačinke možete posuti mljevenim bademima ili struganom koricom naranče. Možete posipati palačinku iznutra ili izvana. To je sad već stvar ukusa.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/7