Čaj od peteljki trešanja

Peteljka ploda bogata je taninom, gorkim tvarima, organskim kiselinama, flavonoidima, šećerom i mineralima. Zahvaljujući svome sastavu, peteljke su se u narodnoj medicini koristile za čajeve koji potiču izlučivanje mokraće i izbacivanje kamenaca iz bubrega i mokraćnog mjehura.

Sastojci

  • usitnjene peteljke trešanja - 2 žlice
  • voda ili mlijeko - 2,5 dcl

Usitnjene peteljke trešanja preliti vodom ili mlijekom, zakipjeti i lagano kuhati 2-3 minute. Nakon što pokriveno odstoji 5-10 minuta, čaj procijediti i topli uzimati 3 puta na dan, nakon jela.

 

Napitak od peteljki je dobar kod upale bubrega i mokraćnog mjehura, bubrežnih i mokraćnih kamenaca, zastoja mokraće, proljeva i protiv celulita.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 4.17 (6 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/10