Recepti po grupama
- doručak
- ručak
- večera
- slastice
- glavna jela
- prilozi
- predjela
- salate
- kruh i peciva
- variva
- juhe
- umaci
- junetina
- svinjetina
- piletina
- riba
- prirodne slastice
- torte
- sitni kolači
- kremasti kolači
- roštilj
- peka
- čajevi
- pića
- božićni kolači
- božićni doručak
- božićni ručak
- rođendanska jela
- jeftini kolači
- sirupi
- zimnica
Recepti po temi

Mak
Mnoge prirodne namirnice poput maka, zaboravljate da uopće postoje. Nikome nisu zanimljive, jer nema[...] - više

Nar, lijek novog doba
Na tržnicama je u jesen i većim dijelom zime prisutan nar. Ne zaobilazite ga, jer je to lijek novog [...] - više

Šipak, prirodni multivitamin
Naberite ove ljekovite plodove divlje ruže! Ove bobice sadrže puno više vitamina C od limuna, naranč[...] - više

Grožđe - izabela
Pretpostavlja se da je hibrid izabela nastala prirodnim križanjem Vitis labrusce i Vitis vinifere[...] - više

Čarolija smokava
Čarolija smokva Kada ste zadnji put pojeli smokvu sa stabla? Rano jutarnju, hladnu smokvu, savršeno [...] - više

Rajčica je izašla iz raja
Iako službena medicina nije priznala rajčicu kao ljekovitu biljku, sve je više medicinskih istraživa[...] - više

Lavanda
Grmolika mediteranska biljka porijeklom s grčkih otoka i dugačke povijesti. Iako je kod nas prevlada[...] - više

Izrada biljnih sirupa
U toplom dijelu sezone možete izrađivati sokove i sirupe od mnogobrojnih cvjetova i lisnatih biljaka[...] - više

Kopriva
lat. Urtica dioica Nazivi: obična kopriva, prava kopriva, pitoma kopriva, žara, žigavica Kopriva[...] - više

Jaglac
Svi se veselimo kada nakon zime ugledamo ovu biljku. Tijelo je nakon zime iscrpljeno, a jaglac ima i[...] - više

Kupus
Kupus bijeli i crveni, kelj, karfiol, koraba, prokulica, brokula, raštika ...sve su to razne kupusnj[...] - više

Tušt, portulak
lat. Portulaca oleracea Nazivi: portolak, portulak, tušt, tušanj Tušt ste sigurno već zapazili. [...] - više

Trešnje
Trešnje dozrijevaju tokom lipnja i kao sezonsko voće su izrazito cijenjene. Kao i svako sezonsko voć[...] - više

Pizza
Pizza je možda najpopularnije jelo na svijetu. Ovaj recept je svima omiljen i svatko ima svoju vizij[...] - više

Maslačak
lat. Taraxacum officinale Narodni nazivi: žutinica, mličika, mljekača, žućanik Maslačak je trajn[...] - više

Divlji luk
Latinski: Allium ursinum L. Drugi nazivi: divlji češnjak, medvjeđi luk, pasji luk, crijemuš, srije[...] - više

Naranča, kraljica zime
Dalmatinska naranča je spas u zimskim mjesecima. Ljekovito je meso ploda, kora, cvijet, list. Kora j[...] - više

Višnje
Višnje su izuzetno bogate vitaminima i mineralima i zato su blagodat za organizam. To su znale i cij[...] - više

Jaja su superhrana
Prirodna jaja su lijek i superhrana. U svoju ishranu uvrstite prirodna jaja kao jedan od stupova ish[...] - više

Jagode
Krajem travnja stižu prve, crvene, sočne, primamljive jagode. To je prvo sezonsko voće nakon zimskog[...] - više

Palačinke
Palačinke su jedan od najosnovnijih, a zapravo i jedan od najstarijih recepata! Svi najčešće imamo u[...] - više

Najzdraviji krumpir je ljubičasti
Ne, ne radi se o nekom GMO krumpiru naštimanih svojstava i prekrasne boje. Upravo suprotno, radi se [...] - više

Šljive
Bistrica, modrica, modra šljiva je voćka velike važnosti u voćnjaku. U ovim krajevima je to autohton[...] - više

Cikorija, vodopija
Svi znamo za prekrasne plave cvijetove koje nalazimo posvuda. Ta biljka nije zahtjevna i niče posv[...] - više

Stolisnik
Lat. Achillea millefolium Drugi nazivi: hajdučka trava, hajdučica, sporiš, paprac, kunica, kunji r[...] - više

Orah
Gotovo svaka okućnica ima poneki orah i svi znamo da oko oraha ništa ne raste, a kukci ga izbjegavaj[...] - više

Bazga
Bazga je od davnina poznata kao hrana i kao lijek. U ovim podnebljima je često susrećemo i gotovo d[...] - više

Sirova hrana
Negdje u svojoj suštini svi znamo da sirova hrana najsavršenija , a sve ostalo su kompromisi. U dan[...] - više

Cikla, korijen zdravlja
Jesen je i krenite u potragu za svježom ciklom. Ovaj ljubičasti korijen je pravi rudnik minerala, za[...] - više

Godina gljiva
Ovogodišnje obilne kiše (2014.) nisu nikome donijele ništa dobro, međutim čini mi se da će ova godi[...] - više

Meksička jela
Meksička kuhinja je karakteristična po bogatim okusima, intenzivnim začinima i raskošnim bojama. Uku[...] - više

Tikvice, bundeve, buče...
Tikvice, tikve, buče, bundeve su zapravo ista vrsta s mnogo različitih boja i oblika. Tikvice poznaj[...] - više

Dalmatinsko roštiljanje
Izvorna dalmatinska kuhinja, izvorni recepti i način pripreme. Autentični tekstovi iz šibenskog kraj[...] - više

Kineska jela
Kineska kuhinja je poznata kao iznimno zdrava kuhinja, a Kinezi su poznati po dugovječnosti. Karakt[...] - više

LCHF - Recept po recept
Sve je počelo prije godinu dana, točnije, 15. ožujka 2012. godine. Započelo je šokom, nakon otkrića [...] - više

Ideje za vaš roštilj
Dolaskom tople sezone otvara se i sezona roštilja.... Roštilj je najstarija kulinarska tehnika koja[...] - više

Rođendanska jela
Pripremanje jela za rođendan je zaista težak zadatak. Dječji rođendani su posebna priča. Nisam pobor[...] - više

Jela od mljevenog mesa
Mljeveno meso, bilo svinjetina, junetina ili piletina lako se obrađuje, oblikuje, začinja, lako se k[...] - više

Stevia, najslađa biljka
Stevia je najslađa biljka na svijetu! Listovi su 35 do 45 puta slađi od šećera. Kada se ekstrahira [...] - više

Maštoviti svinjski odresci
Ako su Vam dosadila standardna jela od svinjskih odrezaka, onda je ovo tema za Vas. Svinjski odresci[...] - više