Proljetna okrepa

Mišjakinja je idealna za proljetnu okrepu u obliku izrade sokova. Ima sočno, svijetlo zeleno lišće koje već i samo po sebi izgleda ukusno. Mišjakinja je prepuna minerala i vitamina i idealna je za okrepu nakon loše zimske ishrane. Ova biljka se pojavljuje među prvim proljetnim biljkama baš u doba kada najviše žudite za zelenom hranom. Sve o mišjakinji pročitajte ovdje.

 

U kombinaciji s voćem ima blagi i nježni okus, a boja soka je nježno svijetlo zelena. Kada koristim zelene biljke, obavezan sastojak soka je limun kako bi sok što manje oksidirao. Jabuka i banana samo daju ugodan voćni okus. Ovoj biljci nije potrebno puno dodataka voća jer je sama po sebi ukusna i blagog okusa. Eventualno možete dodati (preko noći, u vodi natopljene) chia sjemenke koje će pojačati hranjivu vrijednost ovog obroka i pretvoriti ga u doručak.

mišjakinja i jabuka

Ovu biljku nazivaju crijevac, a to je zato što starija biljka ima končasto "crijevo" u stabljici i tad nije više ukusna. Najteži posao je ustvari očistiti suhe i žute stabljike iz busena. 

 

Sastojci koje stavljate u blender:

 

  • stručak mišjakinje
  • 2 jabuke
  • 1 limun
  • 1 banana
  • 2 čaše vode

 

Ovo je obično količina za 2 - 3 čaše.

mišjakinja i jabuka

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Odlično! Probati treba staviti avokado umjesto banane, manje šećera, zasitnije, kremastije. Ubaciti i dvije-tri žlice kokosovog ulja i žutanjak, to je tada pravi obrok.

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/18