Priprema aloe vera gela

Odrezati najdonji list nožem. Pet dana prije biljka se ne zalijeva, da u listu ne bi bilo previše vode. Odrezala sam bodlje na duljini 5-6 cm lista i koru s jedne šire strane. Zarezala sam meki dio nožem više puta, ali ne i odrezala do kraja. Prstima sam istiskivala gel, naravno, tu je bilo i komadića biljke, ali ne smeta. Gel se rasteže posvuda, treba biti strpljiv s tim, no, isplati se. Izvažite dobiveni gel. Ako nemate dovoljno, ponovite postupak s još par cm lista.

Maslac za sunčanje i ubrzano tamnjenje

S dijelom lista, nakon što ste istisnuli gel, možete namazati lice, vrat, dekolte i nadlanice, kao masku koju nećete isprati s lica. Aloa vera gel odličan je i za suhu, ispucalu kožu, obnavlja ju i daje joj vlagu. Također ju i hladi, što je za ljeto odlično.

14.07.2018.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2021 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.1020/14