Mint torta s jagodama

Promiješati brašno sa praškom za pecivo, šećerom u prahu i mljevenim bademima. Lagano umiješati istučene bjelanjke i staviti peći u kalup torte u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Biskvit pecite pola sata na 150 stupnjeva.

Istucite 5dcl slatkog vrhnja, operite i narežite jagode. Umutite žumanjke i šećer. Dodajte mlijeko i smjesu lagano kuhajte na pari. Kad se smjesa malo ohladi dodati natopljenu želatinu i sitno isjeckane listiće mente. Želatinu ne smijete stavljati u vruće nego u blago zagrijano. Kad se smjesa homogenizira dodajte istučeno slatko vrhnje i jagode. Jagode možete umutiti u smjesu ili ih staviti samo na vrh kreme. Onaj papir za pečenje će spriječiti curenje kreme. Sve stavite u hladnja 5-6 sati da se stisne.

Kombinacija jagode i mente je savršena...

Sastojci

Krema
  • mlijeko - 2dcl
  • slatko vrhnje - 5dcl
  • žumanjci - 4
  • šećer - 5dkg
  • stručak mente
  • jagode - 1 mjerica
  • želatina listići - 5kom
Biskvit
  • šećer u prahu - 15dkg
  • mljeveni bademi - 10dkg
  • prašak za pecivo - 1 žličica
  • brašno - 4 žlice
  • bjelanjci jaja - 4

Piše: Sunčica P.