Mesni jastučići

Često radim ove mesne jastučiće. Mekani su i to je razlog što ih svi vole. Pašu u bezbroj kombinacija i lagano se izrađuju. U recept ide mala količina mesa, pa im je i to prednost.

Sastojci

  • 30 dkg mljevenog mesa
  • 3 jaja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica domaće vegete
  • češnjak, peršin, sol po želji

Sve sastojke izmiješati, vaditi žlicom. Žlicu prisloniti u krušne mrvice i baciti meso na vruće ulje. Sve radite sa žlicom jer je smjesa rjeđa i jedino tako možete raditi. Peći na vrelom ulju dok ne dobiju lijepu boju. Ovi mesni jastučići odlično pašu uz različite miješane salate. Mala količina upotrebljenog mesa, ali ukusno pripremljenog, u kombinaciji sa povrćem i salatama, čini ovo jelo kvalitetnim ručkom.

Piše: Sunčica P.