Kokos pasta za zube

kokos pasta za zubeNakon zelene paste obećala sam bijelu. Naravno, trebalo je nabaviti ono što nisam imala od sirovina, bila je to kaolinska glina. Ona se može koristiti i za maske za lice, no, meni se činila odličnom sirovinom za pastu za zube. Vrlo sitna, nježna, zube čisti savršeno u kombinaciji s drugim sastojcima. To što ima sitne čestice, vrlo je važno u njezi zubi i desni, jer obične paste za zube imaju u sebi prekrupne čestice i prilikom četkanja zubi, zubna caklina se svaki put polako oštećuje. Također savjetujem upotrebu mekih četkica za zube, tako možete i desni lagano masirati, što je jako važno. Ja sam nabavila posebnu četkicu, s velikom glavom, mekim dlačicama, tako da istovremeno četkam zube, masiram desni i ne mogu previše pritisnuti, sve i da hoću, jer su dlačice tako mekane, da se odmah svijaju. Svakako nabavite dobru četkicu, koju ne osjetite na desnima kad ih masirate, da dlačice nisu oštre i tvrde.

 

Ovom pastom za zube oduševljen je moj muž. Isprobavala sam razne kombinacije, ali kaže on da je ova do sada najbolja.

Sastojci

sastojci za pastu
  • 2 žlice kaolinske (bijele) gline
  • 1 žlica glicerina
  • 1 žlica destilirane vode
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 2 žlice kokosovog ulja, nerafiniranog
  • 1 žličica ekstrakta stevije, to je oko 45 mg, sastojak radi slatkastog okusa, možete koristiti suho mljeveno lišće stevije, ona djeluje protiv karijesa, stavite ½ čajne žličice
  • eterično ulja kadulje, klinčića, metvice – izaberite jedno, stavite 8 – 10 kapi

 

Pomiješajte glinu, sodu i steviju u zdjelici. Ulijte glicerin i vodu i pomiješajte. Dodajte kokosovo ulje. Dobro pomiješajte. Na kraju umiješajte i eterično ulje po izboru.

 

Pastu stavite sa žličicom u tubu, kao što je tuba za zelenu pastu za zube. Plastična je, meka i ima dodatni čep s malim otvorom. Kad pastu potrošite, tubu jednostavno operete i spremna je za novu pastu za zube. Pastu možete čuvati i u staklenoj bočici šireg otvora, ili u kutijici, pa pastu grabite četkicom ili uzimate malom žličicom.

14.10.2019.

Piše: Sanja BregovićOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/20