Juneći gulaš sa lučicama
Sastojci
- 500 g junetine izrezane na manje komade
- 100 g lučica (svježih ili iz staklenke) ili ljutike, oguljenih, cijelih
- 3 - 4 režnja češnjaka
- 2 žlice šećera
- 100 g gljiva, narezanih na ploške
- 1/2 žlice brašna
- žlica senfa
- sol i papar
- 200 ml svijetlog piva
- prstohvat timijana, koji list lovora

Junetinu, u manjim količinama pržiti oko 4-5 minuta na ulju, sve dok meso ne poprimi zaprženu boju. Lučice dodati u tavu s uljem na kojem se pržilo meso, pržiti ih oko 5 minuta, stalno miješajući. Dodati češnjak i šećer i sve promiješati i pržiti dok luk i češnjak ne budu mekani i karamelizirani. Gljive dodati luku, promiješati i kratko pirjati. Meso vratiti u posudu s lukom i gljivama, sve promiješati. Razmutiti malo brašna i dodati senf, začiniti solju i paprom, timijanom i lovorom. Pivo postepeno dodavati mesu, luku i gljivama uz stalno miješanje. Kuhati oko sat vremena ili dok meso ne bude potpuno mekano. Poslužite uz okruglice od kruha, njoke i slično.
Piše: Sunčica Pećnjak