Juneći gulaš sa lučicama

Sastojci

  • 500 g junetine izrezane na manje komade
  • 100 g lučica (svježih ili iz staklenke) ili ljutike, oguljenih, cijelih
  • 3 - 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice  šećera
  • 100 g  gljiva, narezanih na ploške
  • 1/2 žlice brašna
  • žlica senfa
  • sol i papar
  • 200 ml svijetlog piva
  • prstohvat timijana, koji list lovora
juneći gulaš

Junetinu, u manjim količinama pržiti oko 4-5 minuta na ulju, sve dok meso ne poprimi zaprženu boju. Lučice dodati u tavu s uljem na kojem se pržilo meso, pržiti ih oko 5 minuta, stalno miješajući. Dodati češnjak i šećer i sve promiješati i pržiti dok luk i češnjak ne budu mekani i karamelizirani. Gljive dodati luku, promiješati i kratko pirjati. Meso vratiti u posudu s lukom i gljivama, sve promiješati. Razmutiti malo brašna i dodati senf, začiniti solju i paprom, timijanom i lovorom. Pivo postepeno dodavati mesu, luku i gljivama uz stalno miješanje. Kuhati oko sat vremena ili dok meso ne bude potpuno mekano. Poslužite uz okruglice od kruha, njoke i slično.

Piše: Sunčica Pećnjak