Glavna jela

Poogledajte niz prijedloga za glavna jela

Rižoto od dagnji

Rižoto od dagnji

Dagnje ili mušmule su vrlo  hranjive i zdrave školjke, a cijenom nisu skupe. Pos[...] - više

Zapečeni tacosi

Zapečeni tacosi

Za tacose je potrebno imati kukuruzne tortilje, obično manjih dimenzija. Jedino [...] - više

Boražina na maslacu

Boražina na maslacu

Boražina je vrlo zanimljivo divlje povrće. Ova biljka je najbolji izvor gama-lin[...] - više

Junetina szechuan

Junetina szechuan

Ovo jelo odlikuje poseban okus umaka. Okus je pomalo slatkast, vrlo ljut, a s dr[...] - više

Sarma

Sarma

Sarma je savršeno zimsko jelo. Možda ne zvuči skromno, ali meni je najbolja sarm[...] - više

Samoborski odresci

Samoborski odresci

Samoborski odresci su najbolji način pripreme svinjskih kotleta, niti pečeno nit[...] - više

Cezar salata

Cezar salata

Cezar salta nema veze s rimskim carstvom i poznatim Cezarom. Ima veze s gospodin[...] - više

Pureći zabatak na luku

Pureći zabatak na luku

Pureći zabatak je inače mekano meso. Ako se dodatno marinira u soli i ulju, post[...] - više

Lignje na žaru

Lignje na žaru

Zadnje vrijeme vrlo često radimo lignje na žaru. Kako stvarno volimo lignje, nab[...] - više

Hobotnica ispod peke

Hobotnica ispod peke

Ovo nije fotografija iz neke dalmatinske konobe, već iz Zagreba! Hobotnica pripr[...] - više

Fini poriluk

Fini poriluk

Koliko sam puta jela raskuhani poriluk. Nije ni čudno što ljudi zamrze ovo variv[...] - više

Grah i repa

Grah i repa

Kisela repa je odlično i zdravo osvježenje u jelovniku. Kombinacija sa grahom je[...] - više

Savršeni ručak

Savršeni ručak

Jedini ručak koji mogu jesti svaki dan i svaki dan uživam u tome. Jelo iz jednog[...] - više

Bami

Bami

Bami su zapečeni rezanci s jajem uz dodatak povrća i piletine. Moje omiljeno kin[...] - više

Fino varivo

Fino varivo

Svi na neki svoj način kuhamo ovo jelo. Često je ovo jelo na jelovniku upravo zb[...] - više

Varivo od poriluka i ječma

Varivo od poriluka i ječma

Kombinacija ječma i poriluka je poznata kombinacija. Varivo je odlično i često g[...] - više

Gon bao piletina

Gon bao piletina

Kineska kuhinja je poznata kao iznimno zdrava kuhinja, a Kinezi su poznati po du[...] - više

Palamida iz tave

Palamida iz tave

Palamidu je idealna za pripremu na tavi. Meso sve više postaje "zagađena" namirn[...] - više

Moderna pašticada

Moderna pašticada

Ovo je način kako će se komplicirano jelo poput pašticade češće naći na svakodne[...] - više

Ponoćna punjena paprika iz pećnice

Ponoćna punjena paprika iz pećnice

Navečer mi je lakše kuhati, čak mi je i gušt. Drugi dan sam totalno free kada do[...] - više

Puretina iz jednog lonca

Puretina iz jednog lonca

Uvijek sam u potrazi za brzim, jednostavnim, ali ukusnim receptima. Trebam brze [...] - više

Pile ispod peke

Pile ispod peke

Ovo jelo ne izgleda ništa posebno. Ipak, za mene je ovo bilo vrhunac gurmanskog [...] - više

Piletina iz pećnice s rižom

Piletina iz pećnice s rižom

Jednostavan ručak koji prekrasno izgleda. Sve se samo nareže, izmiješa i gurne u[...] - više

Fine mahune

Fine mahune

Najradije radim mahune upravo na sljedeći način. Na ulju malo popržite luk. Mrkv[...] - više

Grah na pešt

Grah na pešt

Od kad sam otkrila pešt, to mi je postao omiljeni način spremanja graha. Takav n[...] - više

Ljetne pogačice

Ljetne pogačice

Sastojci 20 dkg mljevenog mesa 1 pakiranje lisnatog tijesto maslinovo ulje 2 vel[...] - više

Pileći ražnjići

Pileći ražnjići

Ove ražnjiće ću pamtiti kao izuzetne. Koristila sam iskošteno meso od pilećeg za[...] - više

Proljetni ručak

Proljetni ručak

Ovo je jedan odličan proljetni ručak. U rano proljeće, kod mene se svaki ručak b[...] - više

Talijanski odresci

Talijanski odresci

Svinjski odresci od buta su dosta krti i da bi bili sočni potrebno ih je malo do[...] - više

Enchiladas

Enchiladas

Enchiladas su obično kukuruzne tortilje koje omataju nadjev poput palačinke, zap[...] - više

Sočne Lazanje

Sočne Lazanje

Bešamel : Bešamel radite prvog. Na ulju popržite brašno tako da dobije zlatnu bo[...] - više

Đulbastije

Đulbastije

Naišla sam na jedan vrlo ukusan orijentalni recept. Zanimljiv je zato što smjesu[...] - više

Mesni žličnjaci

Mesni žličnjaci

Kod mene nitko ne jede meso iz juhe. Naravno, nitko osim mene i mačaka. Nitko ne[...] - više

Ćufte

Ćufte

Vrlo je teško napraviti dobre ćufte. Ćufte moraju biti mekane, sočene i dobrog o[...] - više

Grašak čušpajz

Grašak čušpajz

Grašak čušpajz ili grašak varivo, svejedno. Navikla sam ga zvati čušpajz pa je i[...] - više

Grah i ričet

Grah i ričet

Grah i ričet mi je omiljeno varivo. Obavezno ga radim na masti, a povrće sitno i[...] - više

Fini kelj

Fini kelj

Zvuči čudno, ali da, i kelj može bit fin! Zimi gotovo da i nemamo previše izbora[...] - više

Vinski gulaš

Vinski gulaš

Zaista volim vinski gulaš i uvijek mi je bitno da ispadne savršen. Ovo je nezaob[...] - više

Teletina s graškom

Teletina s graškom

Teleći paprikaš je fino, kvalitetno jelo, a uz mladi grašak je savršeno. U prolj[...] - više

Bečki

Bečki

Kako napraviti ukusan bečki odrezak? Meso bi trebalo biti mekano, sočno i tanko.[...] - više

Kako očistiti lignje

Kako očistiti lignje

Nožem presijecite lignju odmah iznad oka.  Uzmite prerezane krakove i u samoj sr[...] - više

Pivnički gulaš

Pivnički gulaš

Kuhanje s alkoholom, a pogotovo s crnom pivom je poseban gurmanski doživljaj. Vj[...] - više

Pureće okruglice u tempuri

Pureće okruglice u tempuri

Mljeveno meso purećeg batka-zabatka je idealno za ovu vrstu pripreme. Sočno je i[...] - više

Najbolji sekeli

Najbolji sekeli

Sastojci 500 g junetine od vrata 750 g narezanog kiselog kupusa (1 glavica) 3 - [...] - više

Punjena paprika

Punjena paprika

Punjena paprika je savršeno jelo i recept. Sve je u jednom tanjuru, povrće, meso[...] - više

Savršeni grah

Savršeni grah

Grah je neizostavno jelo u našoj kuhinji. Upravo zato, taj recept treba dotjerat[...] - više

Varivo od buče

Varivo od buče

Jedno staro i zaboravljeno jelo sjeverne Hrvatske. Jednostavno i brzo se napravi[...] - više

Varivo od pastrnjaka

Varivo od pastrnjaka

Pastrnjak i krumpir oguliti i narezati na kockice. Crveni luk usitniti i propirj[...] - više

Pileće rolice

Pileće rolice

Sastojci 1 veće bijelo meso 12 šnita pancete maslinovo ulje sol, papar, malo oct[...] - više

Zelene polovice

Zelene polovice

Sezona je mladog krumpira i sad ga već možete naći vrlo jeftino. Pomislim da tre[...] - više

Zeleni rezanci

Zeleni rezanci

  Zelene rezance od tikvica ćete vjerojatno vrlo često raditi. Kombinirat ćete i[...] - više

Varivo od žute repe

Varivo od žute repe

Žuta repa je pomalo zapostavljena u prehrani i najčešće se upotrebljavala kao hr[...] - više

Zeleni ručak iz vatrostalne

Zeleni ručak iz vatrostalne

Ručak zaista ne mora biti kompliciran da bi bio kvalitetan. Ne trebate uvijek im[...] - više

Francuski krumpir

Francuski krumpir

Francuski krumpir je vrlo ukusno jelo. Gurmanski je i  jednostavno zamišljeno. B[...] - više

Piletina Tikka masala

Piletina Tikka masala

  Tikka masala pripada indijskoj kuhinji i sigurno će vam osvježiti meni. Kada o[...] - više

Fini pureći odresci

Fini pureći odresci

Nisam ljubitelj purećih odrezaka, ali na ovaj način ih volim spremati. Recept mi[...] - više

Mongolsko meso

Mongolsko meso

Iako ima naziv "Mongosko meso", ovo jelo nema nikakve veze s mongolskom kuhinjom[...] - više

Fajitas de res

Fajitas de res

Odlika fajitas-a je da posebno dobivate nadjev s kojim sami punite tortilju.  Na[...] - više

Burritos

Burritos

Odlika burritosa je da se nadjev potpuno umota u tortilju. Obavezni sastojci nad[...] - više

Palamida iz pećnice

Palamida iz pećnice

Palamidu uvijek pripremam u tavi. Ono što se ne pojede taj dan, mariniram. Zanim[...] - više

Crni rižoto

Crni rižoto

Crni rižoto je posebno jelo i prava delicija. Da biste zaista uživali u ovom izv[...] - više

Mljeveno s povrćem

Mljeveno s povrćem

Volim jednostavnu i brzu pripremu ručka. Ponekad imate nešto u planu, a kuhanje [...] - više

Pureći prutići

Pureći prutići

Ovaj način pripreme je tradicionalan način pripreme hrskavih pilećih ili purećih[...] - više

Mesni jastučići

Mesni jastučići

Često radim ove mesne jastučiće. Mekani su i to je razlog što ih svi vole. Pašu [...] - više

Lungić u senfu

Lungić u senfu

Sastojci svinjski lungić (svinjski file) 1 žlica senfa 1/2 žličice crvene paprik[...] - više

Lungić u vinu

Lungić u vinu

Sastojci svinjski lungić čaša crnog vina žlica pekmeza od šljiva 20 g maslaca so[...] - više

Svinjetina s jabukama

Svinjetina s jabukama

Namarinirati svinjske šnicle u smjesu maslinovog ulja, isjeckanog češnjaka i ruž[...] - više

Varivo od krastavaca i mrkve

Varivo od krastavaca i mrkve

U ljetno doba je zaista vrlo jednostavno napraviti varivo od bilo čega. Dovoljno[...] - više

Mesne kuglice

Mesne kuglice

Ovo jelo potječe iz istočne kuhinje i odlično je zato što se vrlo brzo priprema.[...] - više

Paella

Paella

Paella mi je super,ma koliko je puta sprema, uvik je drukčija, uvik su neki drug[...] - više

Faširanci s kopar umakom

Faširanci s kopar umakom

Kopar umak inače dobro ide uz lešo meso, no ovaj put mi je odlično sjelo na faši[...] - više

Curry piletina

Curry piletina

Ovaj recept mi se uvijek nalazi u jelovniku jer moji vole okus curry-ja. Jednom [...] - više

Bob varivo

Bob varivo

Proljetno doba ne mogu zamisliti bez ovog ručka. Bob je izuzetna namirnica i kao[...] - više

Gulaš od purećeg zabatka

Gulaš od purećeg zabatka

Gulaš od purećeg zabatka spada među najbolje gulaše koje sam probala. Meso pureć[...] - više

Piletina s rezancima

Piletina s rezancima

Ovo jelo bi originalno trebalo raditi s rižinim rezancima. Međutim, sasvim je uk[...] - više

Pašticada

Pašticada

Sastojci 1,6 kg junećeg buta 15 dkg suhe slanine 1 glavica češnjaka 15 dkg masti[...] - više

Brujet od ugora

Brujet od ugora

Zvoni mob......... Alo? Miki je..., uvatija san ugora od tri kila, dati ću ti ga[...] - više

Jetreca u omotu

Jetreca u omotu

Priprema Jetreca malo posoliti i začiniti curryjem. Ostaviti oba režnja i srce. [...] - više

Lungić s kaduljom

Lungić s kaduljom

Jako sam se iznenadila kada sam napravila ovo jelo. Nisam očekivala da kadulja d[...] - više

LCHF pizza

LCHF pizza

Sastojci za 1 osobu: 2 jajeta 4 žlice kosane masti 2 velika šampinjona 1 mali lu[...] - više

Karniyarik

Karniyarik

Sastojci 300 g miješanog mljevenog 4 patlidžana 1 glavica luka pire od rajčica č[...] - više

Omlet od cikorije

Omlet od cikorije

Omlet od stabljika cikorije Sastojci stručak mladih vrškova cikorije 4 jaja 1 dc[...] - više

Gambian s blitvom

Gambian s blitvom

Ovo je moja verzija na ono što sam kušala po kineskim restoranima. Sviđa mi se t[...] - više

Kukuruzna lazanja

Kukuruzna lazanja

Skuhajte palentu u slanoj vodi. Palenta se mora ohladiti. Ja to najlakše napravi[...] - više

Juneći gulaš sa lučicama

Juneći gulaš sa lučicama

Sastojci 500 g junetine izrezane na manje komade 100 g lučica (svježih ili iz st[...] - više

Svinjetina na lovački

Svinjetina na lovački

Piše: Marko S. Meso izlupati sa batićem posoliti i popapriti po želji te umočiti[...] - više

Jaja u umaku bolognese

Jaja u umaku bolognese

Recept sam pronašla na blogu "istine i laži o hrani": http://istineilaziohrani.[...] - više

Sarma od izabele

Sarma od izabele

Ljetna je sezona i zašto se odreći sarme, pogotovo ako imate na raspolaganju pov[...] - više

Stolisnik na blitvu

Stolisnik na blitvu

Sastojci stolisnik, blitva, peršin malo krumpira maslinovo ulje sol vratina s ro[...] - više

Bolognese

Bolognese

Iako je Bolognese trivijalno jelo i svatko ga zna napraviti, pitanje je da li ga[...] - više

Pikantna junetina

Pikantna junetina

Sastojci 400 g čiste junetine od lopatica 8 velikih šampinjona 5 paprike raznih [...] - više

Poriluk palačinke

Poriluk palačinke

Sastojci slane palačinke - 12 komada mljeveno meso - 0,5kg luk - 1 glavica porlu[...] - više

Punjena pljeskavica

Punjena pljeskavica

Dodajte mljeveno meso, mrvice, 1 jaje, nasjeckani luk i sve začine. Dobro izmije[...] - više

Junetina s narančom

Junetina s narančom

Sastojci 500 g narezane junetine od buta vezica mladog luka, može i poriluk 2 na[...] - više

Najbolja štruca

Najbolja štruca

Sastojci 50 dkg mljevenog mesa 1 jaja 3 žlice krušnih mrvica namočenih u mlijeku[...] - više

Sarmice od vinove loze

Sarmice od vinove loze

Sastojci 500 g mljevenog mesa 20 listova vinove loze 1 glavica luka 2 jaja 1 žli[...] - više

Najbolji ćevapi

Najbolji ćevapi

Ćevapi zaslužuju posebnu mjesto u domaćoj kuhinji. Bit ćete puno zadovoljniji ak[...] - više

Turska pizza

Turska pizza

Oni koji su ovo probali kažu da je savršeno. Toliko su nahvalili ovo jelo da sam[...] - više

Mediteranska junetina

Mediteranska junetina

Sastojci desetak svježih smokava 1 kg junetine od buta, izrezano na kocke 1 čajn[...] - više

Paradjz pita

Paradjz pita

Sastojci Tijesto 1-1/4 šalice brašna 1/3 šalice kukuruznog brašna 1 žličica šeće[...] - više

Indijski ragu

Indijski ragu

Sastojci 500 g mješanog mjevenog 2 luka , sitno nasjeckanog 4 velika krumpira 1 [...] - više

Rajčice iz pećnice

Rajčice iz pećnice

Rajčicama odrezati gornju trećinu i žlicom izvaditi sredinu. Odrezane dijelove i[...] - više

Cikorija s inćunima

Cikorija s inćunima

Sastojci 500 g lišća divlje cikorija 200 g slanih inčuna 2 žlice maslinovog ulja[...] - više

Cikorija sa gljivama

Cikorija sa gljivama

Sastojci 1 / 2 kg listova cikorije 200 g gljiva (šampinjona ili slično) 1  glavi[...] - više

Ramstek na žaru

Ramstek na žaru

Sastojci odresci ramsteka senf sol, papar, ulje   U čemu je tajna ovog izuzetnog[...] - više

Punjeni ražnjići

Punjeni ražnjići

Oprani mladi krumpir narežite na ploške zajedno s korom te ga u vrućoj vodi blan[...] - više

Odresci s kukuruznim pahuljicama

Odresci s kukuruznim pahuljicama

Od brašna, jaja i malo vode napravimo gušće tijesto (kao za pariški odrezak). Uv[...] - više

Junetina s maslačak okruglicama

Junetina s maslačak okruglicama

Sastojci 600 g junetine od lopatica 3 - 4 mrkve 3 luka nekoliko listova svježeg [...] - više

Svinjetina na starozagrebački

Svinjetina na starozagrebački

Sastojci 600 g svinjska prsa 200 g kruha 100 g špeka 1 luk peršin, papar, sol 2 [...] - više

Pečeni odojak

Pečeni odojak

Kada imate veći broj ljudi na ručku, onda je ovakvo pečenje odličan izbor. Običn[...] - više

Mađarski popečki

Mađarski popečki

Od brašna, malo soli, jaja i malo jamničke napravimo gušće tijesto. Odreske istu[...] - više

Leća varivo

Leća varivo

Leću ostavite u vodi preko noći. Operete je, stavite kuhati. Kad zakuha, bacite [...] - više

Grčka pljeskavica

Grčka pljeskavica

Grčku salatu pripremite tako da narežete sve sastojke, zalijete maslinovim uljem[...] - više