Gužvara na poseban način

Sastojci

  • 8 listova za savijače
  • 60 dkg svježeg sira
  • 5 jaja
  • 12 dkg maslaca
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 dl mlijeka
  • 15 dkg šećera
  • limunova korica
  • vanilin šećer

Maslac pjenasto umiješati, dodati sir, jaja, vrhnje, šećer, mlijeka, limunovu koricu (ribanu), vanilin šećer. Sve dobro izmiješati. 1 List staviti na dno, a ostale gužvati i dobro namočene slagati jedan do drugog (ostaviti jedan list za prekrivanje). Ostatak smjese preliti po površini. Gore staviti sačuvani list i peći na 220 C oko 45 minuta.

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/15