Džem iz pećnice

džem iz pećnice

Sastojci

  • 4 kg šljiva
  • 500 g šećera
  • cimet

Zrele šljive oprati, izvaditi koštice i prepoloviti. Posložite šljive u pećnicu, pospite šećerom i cimetom. Pecite u pećnici na 200° C oko 40 minuta. Povremeno promiješajte da ne bi zagorjelo. Gotovo je kada se sve malo zgusne. Otopljeni šećer pomiješan sa sokom od šljiva će se zgusnuti. Šljive su pune pektina koji prirodno zgušnjava džem i nisu potrebni nikakvi dodaci. Gotov džem stavite u zagrijane staklenke.

 

Ako su šljive zaista slatke i zrele, ne morate dodavati nikakav šećer. Čak možete dodati prstohvat soli na svaku kilu šljiva. Sol izvlači fruktozu iz voća.

Volim ovakav način pripreme džema jer smatram da je nekako najprirodniji i oduševljena sam okusom. Bolji je i aromatičniji od kuhanih džemova.

Piše: Sunčica P.Ocijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2020 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 20.018/9