Doručak s livade

Obrok koji pojedete najranije ujutro je najvažniji za organizam. Organizam je tada najodmorniji i najspremniji iskoristiti zdravu namirnicu. Zato mu to upravo i pružite. Prije odlaska na posao, izađem na livadu i uberem od lisnatih biljki što nađem. Najčešće su to listovi trpuca, listovi maslačka, listovi cikorije, cvjetići djeteline i ostalo.

Doručak s livade

Divlje lisnato bilje ima izraženu gorčinu i zato ga treba stavljati umjereno. Kasnije, kada se naviknete, možete i povećati količinu jer će vam ta gorčina pasati. Ovo su mi najbolji jutarnji obroci. Iako se žurite na posao i obično ujutro niste raspoloženi, ovaj obrok će vas raspoložiti.

 

Da biste malo neutralizirali gorčinu biljki, stavljam voće koje imam. Najčešće jabuku, bananu ili neko drugo sezonsko voće. Obično stavim pola limuna ili limetu i nešto orašastih plodova da upotpuni obrok. Ako je potrebno, zasladim agavinim sirupom.

 

Sastojci koje stavljate u blender:

 

  • stručak lisnatog livadnog bilja (maslačak, trputac, cikorija, stolisnik, rusomača, srijemuš, matičnjak...)
  • 2 komada voća (jabuka, kruška, banana...)
  • pola limuna ili limete (koricu nastrugati, ostatak očistiti od bijele kože i staviti u mikser)
  • pola šake namočenih oraha
  • 2 čaše vode

 

Ovo je obično količina za 2 - 3 čaše koje ponudim ukućanima.

Piše: Sunčica PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Njami :)

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2019 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/9