Crno vino, lijek i afrodizijak

Crno vino ima mnoge zdravstvene prednosti. Poznato je da pijenje crnog vina može smanjiti rizik od srčanih bolesti, moždanog udara, dijabetesa, Alzheimerove bolesti i raka. Također je otkriveno da je crno vino jedan od najjačih prirodnih afrodizijaka.

 

Crno vino sadrži antioksidanse i flavonoide koji pomažu u sprečavanju nastanka srčanih bolesti i poremećaja cirkulacije. Svakodnevna konzumacija crnog vina smanjuje rizik od smrti od bilo koje bolesti za 30% (barem tako tvrde neke studije). Također, Antioksidansi su već dugo vremena prepoznati kao jedan od najboljih načina za borbu protiv starenja. Slobodni radikali u tijelu napadaju zdrave stanice i pretvaraju ih u male tvornice slobodnih radikala. Antioksidansi pomažu tijelu da se bori protiv slobodnih radikala sprječavajući ih da učine štetu stanicama.  Nakon što su slobodni radikali uništeni, crno vino se dalje usredotočuje na popravljanje funkcije stanica i popravak štete koju si izazvali slobodni radikali. Na taj način same stanice, a u konačnici i cijelo tijelo bolje funkcionira.

 

Crno vino je jedan od najjačih afrodizijaka

Svi znamo da vino može pomoći da se opustimo, pomaže stvoriti raspoloženje s našim partnerom. Ali jeste li znali da je miris crnog vina zaista nalikuje na muške feromone?

Novo istraživanje pokazuje da žene koje piju jednu ili dvije čaše crnog vina svaki dan imaju jači libido od onih koji se odluče za druga alkoholna pića ili apsolutno ne konzumiraju alkoholna pića. Istraživanja su rađena na sveučilištu u Firenci, na uzorku od 800 žena u dobi od 18 do 50 godina. Skupina žena je bila podijeljena u tri skupine. Jedna skupina je redovito pila jednu ili dvije čaše crnog vina dnevno. Druga skupna je  pila manje od jedne čaše dnevno i to  bilo koje alkoholno piće. Žene u  trećoj skupini nisu konzumirale ništa od toga. Svaka žena je dobila upitnik sa pitanjima iz seksualnog života. Najveći broj bodova, što ukazuje na zdrave seksualne želje, je imala skupina koja redovito pije po čašu vina.

Objašnjenje za jače seksualno funkcioniranje ove skupne bi bilo to da kemijski spojevi prisutni u crnom vinu povećavaju protok krvi u erogenim zonama.

Dakle, crno vino doista ima afrodizijačka svojstva što mnogi od nas već dugo sumnjaju ....

Jedna čaša dnevno je dovoljna. Više ne znači bolje !

Predlažemo vam, stoga, da pijete vino ne samo iz užitka nego i medicinskih razloga i iskoristite njegove prednosti. Što je tamnije sadrži više polifenola, a samim time i zdravije.
 
Ipak, pazite! Jedna čaša dnevno je dovoljna. Više ne znači bolje: veće količine mogu imati i suprotan učinak.

Piše: Sunčica P.