Varivo od pastrnjaka

pastrnjak

Pastrnjak i krumpir oguliti i narezati na kockice. Crveni luk usitniti i propirjati na ulju. Dodati pastrnjak, krumpir, kim i domaću vegetu (vidi recept za domaću vegetu). Kratko propirjati te preliti vrućom vodom. Varivo kuhati na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Krastavce narežite na sitne kockice. Senf i brašno umiješati u malo hladne vode, dodati usitnjene kisele krastavce, te sve zajedno umiješati u varivo. Varivo kratko prokuhati, umiješati kiselo vrhnje, te poslužiti uz faširance ili slično.

Sastojci

  • 300 g pastrnjaka
  • 200 g krumpira
  • 1 glavica luka
  • 1 žličica kima
  • sol i papar
  • 1 žlica senfa
  • 2 -3 kisela krastavca
  • 1 dl kiselog vrhnja


Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/1