Umak od divljeg luka

Sastojci

  • bademi - 50g
  • naribani parmezan - 50g
  • listovi divljeg luka - 50g
  • maslinovo ulje - 50ml
  • sol, svježe mljeveni papar

Na tavi kratko popržite nasjeckane bademe, nemojte koristiti nikakav dodatak ulja. Dodajte bademe, parmezan, sol, papar i listove divljeg luka u vaš električni sjekač (može i štapni mikser). Polako nadodavajte maslinovo ulje. Prelijte umak u čiste staklenke i odozgo nalijte još maslinovog ulja. Nije loše odmah napraviti duplu mjeru, jer se taj umak fino čuva u hladnjaku. Bitno je samo nakon vađenja umaka, nadoliti malo maslinovog ulja.

Umak je izuzteno dobar uz tjesteninu, njoke, meso...



Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/6