Štrudla od šljiva

štrudla od šljiva

Stvarno ne znam zašto svi rade štrudle od jabuka, a štrudle od šljiva se rijetko i spominju. Štrudla od šljiva je izuzetno jelo. Predivna boja, aroma i okus. Štrudla od jabuka ne može se mjeriti sa šljivama. Čak je lakše i očistiti šljive i napraviti cijelu štrudlu. Ako kupujete gotove kore, treba vam pola sata za cijeli kolač.

Sastojci

  • 1 pakiranje kora za štrudlu
  • 2 kg šljiva
  • šećera po ukusu
  • malo griza

Šljive operete, očistite koštice i izrežem na četiri dijela. Pospete šećerom. Šećer dozirate ovisno o ukusu i slatkoći šljiva. Šljivama zaista ne treba dodavati puno šećera jer su same po sebi slatke. Također ubacite malo griza, čisto zato da popije sok iz šljiva. Cijelu smjesu izmiješate da dobijete homogenu smjesu. Uzimate po dvije kore za svaku štrudlu. Koru premažete  s uljem i malo vode, stavite nadjev. Isto ponovite s drugom korom i zarolate štrudlu. Stavite u pećnicu na 180 °C dok se ne zarumeni.Ocijenite ovo:

prosjek 3.33 (3 glas(a)/ova)radila sam štrudlu od šljiva oduševljena sam okusom

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/4