Virusne bradavice

 

Virusne bradavice se često pojavljuju kod mlađih osoba. Uzrok je humani papilloma virus (HPV). U liječenju i prevenciji je jako važno imunološko stanje osobe. Zato uvijek usporedo treba primjenjivati mjere za jačanje imuniteta hranom, promjenom načina života i slično. Do zaraze dolazi zbog imunološke slabosti i zbog doticaja s virusom kao posljedica nehigijene (baš kao i kod običnih viroza). Naročito su neugodne bradavice na tabanima. Obično narastu na peti ili prednjem dijelu stopala. Ti dijelovi stopala nose najveću težinu i bradavice na tim mjestima znaju biti posebno neugodne, bolne i tvrdokorne.

 

Kao dijete sam prošla tretman spaljivanja kod liječnika. Nije bilo nikakvog učinka i bradavica se samo nastavila razmnožavati. Tretman spaljivanja ili hlađenja je noćna mora za djecu i puno puta sam čula da jednostavno ne djeluje. Narodna medicina spominje puno načina rješavanja ovog problema:

korica limuna u octu, biljka rosopas, mliječ iz smokve, crveni luk (dio oko korijena), puževa sluz, kreda i slično. Prije bilo kakvog spaljivanja sigurno bih probala neku od tih metoda. Bradavice na tabanima su izuzetno tvrdokorne i moguće je na mnoge metode neće imati utjecaja.

Vrlo rijetko ćete čuti za tretiranje bradavice ljuskom od jajeta. Naizgled je uopće čudno da bi takvo što moglo imati utjecaja. Da nisam sama isprobala, ne bih vjerovala. Bradavice na tabanima koje sam imala kao mala su nestale kao rukom od odnesene i nikada se nisu vratile. U to doba imala sam pristup domaćim jajima i na petu sam stavljala obloge od ljuski jajeta. Naravno, koristite unutrašnji dio ljuski. Očito da unutrašnja membrana jajeta sadrži te ljekovite sastojke. Pri tome pokušavajte guliti kožu, tako da površina ljuske što više dođe u dodir sa žarištem bradavice. Za 2-3 tjedna takvog tretmana, problem sam apsolutno riješila.

Preporuka je da barem kroz noć zamotate sluzavu stranu ljuske jajeta na zaraženo mjesto. Možete koristiti prijanjajuću foliju, najlonsku čarapu i slično kako bi oblog pričvrstili na oboljelo mjesto. Barem svakodnevno osigurajte taj tretman, a kada imate vremena i češće. Naravno da je poželjno to izvoditi što češće. Kožu pri tome pokušajte pomalo skidati jer je bitno da pomalo dolazite sve bliže žarištu zaraženog mjesta. Koristite turpiju za pete, škarice i sličan pribor. I ne zaboravite: domaća jaja. Vjerujem da su sigurno djelotvornija. Hranom jačajte imunitet, baš kao kada imate gripu. Vjerujem da se tako možete izliječiti i riješiti taj neugodni problem.

16.12.2014.


Ocijenite ovo:

prosjek 4.0 (2 glas(a)/ova)Riješila sam brzinski virusnu bradavicu promjera filtera cigarete u roku od tjedan dana ..preko noći sam na palac pritisnula po krišku češnjaka. Držala cijelu noć i to ponavljala uporno tjedan dana čak sam i na poslu to držala naravno zamotano onom medicinkom ljepljivom trakom i kiselina češnjaka je doslovce rastapala tu tvorevinu i oljuštila se i nikada nije ponovo izrasla

ovo sa jajima funkcionira - isprobala osobno. imala sam bradavicu ispod nokta na ruci - vrlo nezgodno mjesto i vrlo bolna - nakon bezuspješnog paljenja pojavila se ponovo. danima sam umakala prst u bjelanjak jajeta i jednog dana se jednostavno počela raspadati i na kraju ispala ispod nokta i nikad se više nije vratila.

Ulje čajevca je efikasno sredstvo za uklanjanje bradavica. Bitno je da skidate površinsku kožu (kako je opisano u gornjem članku) i kapnete direktno u bradavicu. Nemojte pokrivati zavojem. Čajevac iritira okolnu kožu i zato je važno precizno ukapati. Bradavice na peti su izuzetno tvrdokorne i zahtjevaju punu pažnju u tretiranju.

Dijete mi ima 7 godina, na peti je dobila bradavicu pa me zanima da li joj smijem tu bradavicu kapati sa eteričnim uljem čajevca? Imam Just eterično ulje i što mislite o njemu, dali valja?

Ja imam bradavicu vrlo mekanu na ruci. Da li moze i u tom slucaju? Zahvaljujem na pomoci.

Važna je sluzava membrana ljuske. Prah ljuske nema učinka.

Može li se koristiti i na lice, vrat...moj muž je dobio bradavice očito po hotelima, a znamo da su prenosne, pa bih mu rado pomogla...i pada mi našamet, a kako je sa prahom ljuski, mislim ako se prosuše i samelju?

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/8