Bršljanom protiv celulita

Celulit doživljavamo kao estetski problem, međutim puno bi nas više trebala zabrinjavati činjenica da je celulit poremećaj cirkulacije i posljedica pogrešne ishrane. To je odgovor tijela na okolnosti u kojima se nalazi. To drugim riječima znači da trebate hranu koja je bogata biljnim vlaknima, antioksidansima te vitaminima A, C, E. Trebate prirodnu ishranu, hodanje barem 30 min na dan i tjedno barem jednu dužu šetnju u prirodi. Saunom i turskom kupelji možete također doprinijeti reaktivaciji kožne cirkulacije.

bršljan

Kupka sa bršljanom

  • 2 šake svježih bršljana
  • 1 kg krupne morske soli

Listove stavite u 5 litara prokuhane vode i pustite da vrije još pola sata. Procijedite i izlijte u kadu napunjenu toplom vodom (38 C). Dodajte sol i namačite se barem 30 minuta. Ovu kuru si priuštite barem 1 tjedno.

Bršljan je također prirodan lijek za ovakvu vrstu poremećaja. Glavna mu je kvaliteta uklanjanje viška vode i nakupina masnoće. Stimulira mikrocirkulaciju, rastvara masnoće i sprečava nakupljanje novih. Evo recepta za kupku koju si priredite barem 1 tjedno.

Tokom radnog tjedna, svaki dan mažite celulitna mjesta otopinom od bršljana. Priprema je vrlo jednostavna i najdjelotvornije je da mažete poslije tuširanja kada ste već toplom vodom potaknuli cirkulaciju.

Otopina za mazanje

  • 50 g svježih listova
  • 1 l vode

Svježe nabrane listove bršljana sitno narežemo, stavimo ih u staklenu bocu i dodamo jednu litru hladne vode, te pustimo da stoji 24 sata i nakon toga procijedimo. Nakon svakog tuširanja ovom vodom natopiti mjesta zahvaćena celulitom.

Poduzmite kuru sa bršljanom, kojeg možete lako nabrati tokom šetnji kroz prirodu. Priuštite sebi kupku od bršljana i mažite celulitna mjesta otopinom bršljana. Mislim da ne bi trebali kupovati razne anticelulitne kreme, ulja...To je čisto bacanje novaca, a uostalom da li ste sigurni što sve sadrže te kreme i što ustvari unosite u organizam. Kreme su sigurno na neki način konzervirane i koža vam upija sve te popratne, nepotrebne, a moguće i štetne sastojke. Prirodna rješenja su uvijek najsigurnija i najdjelotvornija i najviše im vjerujemo. Osim toga, obično su takva rješenja besplatna.

02.03.2017.


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/10