Sirova hrana

Bijeli dud i višnja

Bijeli dud i višnja

Bijeli dud je vrlo slatkog okusa dok je višnja izuzetno kiselog okusa. Kombinacija s bijelim dudom ublažava kiselost višnje i smoothie je ugodnog okusa. Obje vrste voće imaju veliki ljekovit potencija[...] - više

Recepti sapuna

Tekući sapun od ostataka sapuna

Tekući sapun od ostataka sapuna

Za izradu ovog sapuna trebate ostatke tvrdog sapuna, treba vam malo vremena i nikakvo poznavanje kemije. Inače ne kupujem tvrdi sapun, izrađujem ga sama, koristimo ga i za  kosu i za tijelo, tako da i[...] - više

Prirodni lijekovi

Borovi izdanci

Borovi izdanci

Bor je općeniti naziv za više vrsta četinara. Iako kažemo mladi borovi izdanci ili pupoljci, možemo koristiti izdanke bora, jele ili smreke. Sva eterična ulja iz porodice Pinaceae (bor, jela , smreka,[...] - više

Recepti s višnjama

Višnje na suncu

Višnje na suncu

Nikad neću zaboraviti tegle višanja na balkonu moje bake u Dalmaciji. Svake godine su se na tom balkonu pržile dvije tri tegle višnje maraske. U to doba djetinjstva nisam imala volju ni kušati te višn[...] - više

Okućnica i voćnjak

Bijeli dud

Bijeli dud

Bijeli dud, Morus alba je srednje do veliko stablo. Relativno naraste više nego crni dud i dosegne visino do 15 m. Ima relativno kratko deblo u odnosu na duge i guste grane. Prilagođava se svim tipovi[...] - više

Izdvojeno

Orgoniti

Orgoniti

Ovo je uvod u temu o orgonitima i orgonskoj energiji. Objasnit ću osnovne termine kako bi se lakše nastavilo proučavanje tematike jer detalje o načinu funkcioranja mislim da nitko ni ne zna kako nema [...] - više

Nabavi kefirnu gljivu!

Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/5