ORIGANO, Origanum vulgare

Porodica: Lamiaceae (Labiateae). Zemlja porijekla: Europa, ali je sada kultiviran u cijelom svijetu, Indija i Južna Amerika, ulje se proizvodi u Rusiji, Bugarskoj i Italiji.
Djelovanje
analgezik, antelmintik, antireumatik, antiseptik, antioksidans, antivirotik baktericid, karminativ, holeretik,diaforetik, diuretik, emenagogik, ekspektorans, fungicid, parasitik, stimulira, tonizira.
Indikacije
vrlo male količine u svrhu aromatiziranja prostora - psihološko-emotivne reakcije.

13.08.2012.

Enia PećnjakOcijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/7