Maštoviti svinjski odresci

Ako su Vam dosadila standardna jela od svinjskih odrezaka, onda je ovo tema za Vas. Svinjski odresci (šnicli) su mnogima vrlo često na jelovniku u obliku bečkih šnicli, na naglo, na samoborski... itd. Često pomislimo kako smo se zasitili tih standardnih jela i rado bi upotrijebili te iste šnicle, ali na drukčiji, maštovitiji način. Htjeli bi možda malo osvježit nedjeljni ručak ili isprobat novi recept.

 

Ova tema će biti mjesto gdje možete naći mnoštvo recepata na bazi svinjskih šnicli. Cilj je da sami predlažete recepte i da se natječete u maštovitosti pripravljanja ove namirnice. Izabrala sam svinjske šnicle upravo zato što se to meso i u tom obliku, možda najčeće nađe na jelovniku mnogih. To meso nije skupo, pa je vjerojatno i to razlog zašto često posižemo za tom namirnicom. Kad je već tako, onda se treba potruditi da tu namirnicu što maštovitinje pripremimo.

Dobro se slaže sa ...

Svinjetina se dobro slaže sa senfom, lukom, češnjakom, limunom, majčinom dušicom, kaduljom, peršinom, mljevenom paprikom, đumbirom, ali i voćem, poput jabuka, grožđa i suhih šljiva.

 

Svinjetina je nekad smatrana iznimno "lošim" mesom, dok joj se danas daje naziv "drugog bijelog mesa". Iako nema kalorijsku vrijednost piletine ili ribe, svinjetina se preporuča, u umjerenim dozama, kao zdrava vrsta mesa. Ipak, treba imati na umu da ne sadrže svi dijelovi svinjetine jednaku količinu masti. Istraživanja su pokazala da oko 85 g svinjskog buta, sadrži 2.98 g masti, a jednako toliko ima ista količina pilećih prsa (3.03 g masnoće).

04.12.2011.


Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (1 glas(a)/ova)Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/38