Žuti rižoto

rižoto od jaglaca

Količinu riže odredite prema svojim potrebama i blago je popržite na maslinovom ulju. Podlijevajte vinom i na kraju dodajte količinu vode koja je potrebna da se riža skuha. Pred kraj dodajte slatko vrhnje. Posolite i popaprite. Na samom kraju dodajte cvjetove. Cvjetovi se ne moraju kuhati. Samo ih umiješajte. Pospite jelo listovima. Cvjetovi daju slatkast okus, a listovi kiselkast zbog obilja vitamina C kojeg ima u listovima.

 

Sastojci

  • 150 g cvjetova (ili već kolko imate)
  • šaka listova
  • riža
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • 2 dl bijelog vina
  • sol i papar

Piše: Sunčica Pećnjak



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2018 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 18.0421/3