tursaka pizzaTurska pizza

Oni koji su ovo probali kažu da je savršeno. Toliko su nahvalili ovo jelo da sam morala objaviti. Nisam još napravila ovo jelo, ali ću sigurno isprobati. Ne zvuči ništa posebno, ali kažu da je ovaj recept pravo iznenađenje.

 

Brašno pomiješati sa kvascem, dodati, sol, šećer i mlaku vodu. Zamijesiti glatko tijesto, blago premazati površinu uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti 45 min da stoji.
Tijesto premijesiti, razviti u obliku valjka i isjeći male dijelove (oko 12 – 15) tijesta. Svaki dio malo premijesiti i ostaviti na površinu posutu brašnom, da još 10 min stoji. Razviti svaki dio (početi s razvijanjem od prvog) veličine 20 –25 cm, nanijeti pripremljeni nadjev i staviti u zagrijanu pećnicu. Poklopiti i peći oko 5-6 min.


Nadjev: U mikser staviti, oljušten i isjeckan luk, oprane i isjeckane papričice, paradajz pire, maslinovo ulje, ostale začine (osim mljevene paprike i peršina) i izmiksati. Masu pomiješati s mljevenim mesom (na najsitnije samljeveno), dodati crvenu papriku i isjeckan peršin.

Kada je pizza pečena, po želji staviti preko list, oprane zelene salate, krupno isjeckan peršin i jogurt.

P. S. Pica se može peći i na roštilju, s tim što se preko nje stavi poklopac. Ako se peče u pećnici, temperatura pečenja je 200°C, a vrijeme pečenja je oko 15 – 17 min u zavisnosti od pećnice.

 

Sastojci

Za tijesto
    1 kg brašna ½ l vode (mlake) 2 vrečice suhog kvasca 1 žličica soli 1 žličica šećera
Za nadjev
  • 700 g mljevenog mesa
  • 4 glavice luka
  • 200 g paradajz pirea
  • 2 ljute papričice
  • 1 žličica crvene paprike (krupno mljevena)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ čajne žličice mljevenog crnog papra
  • ½ čajne žličice mljevenog crvenog papra
  • 2 žličice peršina (sitno isjeckan)
  • 1 čajna žličica kima
  • 1 čajna žličica origana
  • ostalo: salata, luk, jogurt


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/65