Torta od bundeve

 

torta

Tijesto
  • 250 g brašna
  • 4 žlice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 120 g razmekšanog maslaca
  • 1 jaje
  • 1/2 dl vode
Nadjev
  • 1 kg muškatne bundeve
  • 2 dl vode
  • 100 g šećera
  • sok od jednog limuna
  • 4 jaja
  • 200 g vrhnja

 

Pomiješati suhe sastojke, dodati razmekšani maslac, jaje i zamijesiti tijesto. Tijesto omotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak na pola sata.

 

Očistiti bundevu, izrezati na kockice i staviti u 2 dl vode da zakuha. Kuhati na blagoj vatri pola sata dok ne omekša. Procijediti i pustiti da se ohladi 10 minuta.

 

Tijesto izvaditi iz hladnjaka i razvući ga u kalupu za tortu (fi 26 cm). Dignuti tijesto oko 2 - 3 cm po stranicama kalupa. Peći tijesto 15 minuta na 180 °C.

 

Bundevu koja se ohladila izmiksati sa štapnim mikserom u pire. Dodati šećer, sok od limuna, 4 jaja i kiselo vrhnje. Izmiješati štapnim mikserom.

 

Na ispečeno tijesto staviti nadjev od bundeve i sve zajedno peći još pola sata na 180°C.



Ocijenite ovo:

prosjek 1.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/38