Tiramisu

Savršen kremasti kolač talijanskog porijekla. Kada se zaželim kremasih kolača, ovaj tiramisu je moj prvi izbor. Krema je dovoljno čvrsta, a kolač sočan i aromatičan.

Sastojci

  • 4 žumanjka
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 500 g marscapone sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 veće pakiranje piškota (400 - 500g)
  • 2,5 dl jake crne kave
  • kakao za posipnje

Žumanjke izmiksati sa šećerom u prahu i staviti da se kuha na pari dok se ne zgusne, oko 15-ak minuta. Kad se ohladi dodati mascarpone sir i malo umutiti. Posebno umutiti slatko vrhnje te i to dodati prethodnoj smjesi i ponovo umutiti mikserom.

 

Piškote umakati u procijeđenu crnu kavu kojoj se doda malo ruma. Nemojte previše namakati jer će se piškote raspasti, samo uronite i izvucite. Slagati piškote u vatrostalnu plitku zdjelu. Kada složite prvi red, zalijte piškote kremom, pa nastavite s drugim redom piškota. Sve zalijete ostatkom kreme i pospete kakaovcem



Ocijenite ovo:

prosjek 4.43 (7 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/37