Talijanski odresci

Svinjski odresci od buta su dosta krti i da bi bili sočni potrebno ih je malo doraditi. Ovaj način pripreme je idealan. Parmezan s rajčicom i slaninom daje upravo ono što treba ovoj namirnici: aromatičnost i sočnost. Jelo se na kraju zapeče u pećnici, odlično izgleda i super je ukusno!

Svinjske odreske istucite, posolite i popaprite. Uvaljajte ih u brašno i zapecite s jedne i druge strane dok ne porumene. Naslažite ih u vatrostalnu posudu. Bolje je da vatrostalna zdjela bude što šira.

Sitno narežite glavicu luka i pirjajte ga na istoj tavi kao i odreske. Dodajte isjeckani peršin, bosiljak, sol, papar i 3 oguljene i narezane rajčice. Sve to prelijte preko složenih odrezaka. Preko odrezaka pospite parmezan. Zatim narežite slaninu i složite na parmezan. Debelo pospite mrvicama i nakapajte uljem. Zapecite u pećnici pola sata dok ne postignete lijepu zapečenu boju. Poslužite sa krumpirom i zelenom salatom.

 

Sastojci

  • 8 tankih svinjskih odrezaka od buta
  • 3 zrele rajčica ili pelate od rajčica
  • 2 glavice luka
  • peršin, bosiljak, sol, papar
  • 2 vrećice parmezana
  • krušne mrvice
  • narezana slanina
  • ulje


Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (3 glas(a)/ova)



Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0119/33