Svinjetina s jabukama

Namarinirati svinjske šnicle u smjesu maslinovog ulja, isjeckanog češnjaka i ružmarina. Za češnjak se ne morate truditi da bude sitno. Bolje pašu veće šnitice. Neka meso odstoji 15-ak minuta. Ogulite jabuke i izrežite ih na šnite i kratko popržite na maslinovom ulju. Jabuke izvadite, a na istu tavu stavite šnicle. Pržite par minuta, samo da dobiju boju. Meso i jabuke zatim prebacite u pećnicu. Ne treba puno peći (oko 20-ak minuta) da bi ostalo što saftnije. Kad bude gotovo, u istoj tavi napravite umak (vjerojatno je u tavi od prženja ostalo još tekućine). Na tavu dodajte malo vina i vrhnje za kuhanje. Kad to malo prokuha dodajte umak mesu i jabukama. Riža je odličan prilog uz ovo jelo.

Sastojci

  • 1/2 kg svinjskih šnicli
  • 2 jabuke
  • češnjak
  • ružmarin
  • 2 dcl bijelog vina
  • sol
  • vrhnje za kuhanje


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/33