Svinjetina na starozagrebački

odojak

Sastojci

  • 600 g svinjska prsa
  • 200 g kruha
  • 100 g špeka
  • 1 luk
  • peršin, papar, sol
  • 2 jaja
  • malo mlijeka

Stari kruh isiječemo na kockice. Na to stavimo isprženi luk i špek, jaja, mlijeko, peršin, sol i papar. Dobro izmiješajte smjesu. Tom smjesom napunimo prsa te zarolamo i zavežemo špagom.  Pečete na 180 barem sat vremena. Ovo jelo tradicionalno ide uz francusku salatu.



Ocijenite ovo:

prosjek 5.0 (2 glas(a)/ova)



Koji dio su prsa? Nisam nigdje vidjela da baš piše svinjska prsa? Sviđa mi se recept. Da li može taj fil u neko drugo meso?

Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0119/7