Svinjetina na lovački

Piše: Marko S.

Meso izlupati sa batićem posoliti i popapriti po želji te umočiti u jajca (2) i brašno i naglo popržiti na masnoći (ulje ili mast). Meso zatim izvadit sa strane te u tavicu staviti sitno nasjeckani luk da se poprži do zlatno smeđe boje. Na luk zatim stavit kisele krastavce i 4 tvrdo kuhana jajca kojih smo predhodno narezali na kockice. U to sve skupa vratiti meso i dinstati još 15-20 min. Za vrijeme dinstanja meso obavezno podlijevati sa cca 1/2 do 1 litre vode. U međuvremenu dodati po želji ljute crvene papričice, vegete i jedan lovorov list. Na kraju po želji ukuhati kiselo vrhnje. Dobar tek!

 

Napomena:

Uz ovo jelo kao prilog odlično idu knedličke od kruha za koje
će recepat također uskoro objavit naša gazdarica.......

Sastojci

  • 500-600 dkg svinjskih kotleta bez kosti narezanih na šnicle
  • 6 jajaca
  • 1 glavica luka
  • 10 kom. kiselih krastavaca
  • crvena ljuta mljevena papričica
  • sol, papar, vegeta
  • lovorov list 3 jušne žlice brašna (oštrog)
  • 2 jušne žlice kiselog vrhnja


Ocijenite ovo:

prosjek 0.0 (0 glas(a)/ova)



Vizija Prirodne

Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati starinske recepte iz ovog podneblja. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.

kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!

© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0119/6