Štrudla od bundeve

Ima posebnu aromu i miris. Ona njena narančasta boja toliko je ukusna i lijepa. Ne znam je li ljepša ili ukusnija.

štrudla od bundeve

Sastojci

  • 1 kg ribane bundeve turkinje
  • 3 plava kisela vrhnja
  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • gotove ili domaće kore za štrudlu

Očistiti bundevu od kore i koštica. Čišćenje kore je najteži dio posla kod ovog kolača. Naribajte bundevu i dodajte izmiksana jaja, šećer, vrhnje, vanilin, prašak za pecivo. Sve skupa dobro promiješajte. Bundeva će malo pustiti sok, ali to je taman da štrudla ne ostane suha. Svaku koru malo nauljiti i namazati nadjevom. Obično radim po tri kore za jedan komad štrudle. Pecite 40 minuta na 190 C.



Ocijenite ovo:

prosjek 2.0 (1 glas(a)/ova)



Vizija

Prirodna hrana, prirodna kozmetika, lijekovi iz prirode, sve - što prirodnije. Trudim se da svi recepti i savjeti budu što prirodniji. Pokušavam objasniti da su biljke vašeg podneblja najbolji izbor u prehrani. Zaboravite egzotične i skupe namirnice. Biljke koje rastu pokraj vas, koje su rasprostranjene i savršeno prilagođene određenom podneblju, često puta su korov, takve biljke su najbolji izvor vašeg zdravlja. Potičem na uzgoj vlastitih biljki ili korištenje divljeg, samoniklog bilja. To je najjeftiniji i najzdarviji način prehrane. Izbjegavam umjetne, egzotične i skupe namirnice kao i postupke koji su komplicirani i iscrpljujući. Posebno volim objavljivati stare recepte koji su vezani uz podneblja i kojima je vrijeme dokazalo kvalitetu. više ▹

Pozivamo Vas na suradnju, reklamiranje, razmjenu materijala ili objavu vaših radova.
kontakt email: info@prirodna.hr

Portal sadrži brojne savjete narodne medicine koje primjenjujete na osobnu odgovornost!
© 2017 • www.prirodna.hr • sva prava pridržana.
CMS 17.0415/37